Pasta Alla Puttanesca


Ingrediƫnten

  • 1 teentje look
  • 100 gr zwarte of groene ontpitte olijfen
  • 30 gr ansjovisfilet
  • 25 gr olijfolie
  • 400 gr tomaten in blokjes (vers of blik)
  • 50 gr kappertjes
Instructies

(Groene olijven zijn bitterder dan zwarte olijven omdat ze minder rijp zijn)


  • - Look, olijven en de ansjovisfilet in de beker doen: 4 seconden, snelheid 5
  • - Alles naar beneden spatelen
  • - Olijfolie toevoegen, 3 minuten, varoma, snelheid 1
  • - Kappertjes en de tomaten toevoegen
  • - 10 minuten, 100 graden, snelheid 1, stand links draaien
  • - Indien nodig afkruiden met peper, zout en beetje chilipoeder
  • Spaghetti Alla Puttanesca
  • - Serveer met pasta naar keuze (spaghetti, penne ... )

De saus kan ook gebruikt worden om een Bruschetta Alla Puttanesca te maken

  • - Snij een stokbrood diagnonaal of een ciabatta brood in plakken van ongeveer een cm
  • - Smeer de saus op de plakken
  • - Voeg indien gewenst kaas toe
  • - Bak even af in de oven
  • Bruschetta Alla Puttanesca

Share

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix