Pastadeeg
Thermomix pastadeeg

Ingrediƫnten

  • 200 gr bloem + wat extra voor bestuiven
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
Instructies

  • - Doe de bloem, eieren en olijfolie in de mengbeker en kneed 2min/
  • - Na de 2 minuten zal je een kruimelige deeg hebben, haal het deeg eruit en maak er een bal van.
  • - Wikkel deze bal in huishoudfolie en laat rusten voor ongeveer 15 minuten.
  • - Bestrooi je aanrecht met bloem of wat olijfolie. Rol het deeg uit tot het 2-3 mm dik is. Heb je pastamachine dan kan je hiermee ook je deeg dun maken en tot de vorm die je wenst. Gebruik anders een deegroller.
  • - Snij in reepjes van 1 cm breedt en rol deze eventueel nog in ronde pasta.
  • - Kook erna de pasta in een pot water met een thelepel zout erin. De pasta moet ongeveer 3 tot 4 minuten koken

  • Extra: met deze deeg kan je ook farfaille maken of penne. Hoe doe je dit:
  • * Farfaille: Snij de pasta in rechthoekige blokjes vna 2 cm op 5 cm en knijp in het midden bij elkaar. Zodat we een vlindervorm creĆ«ren en zo hebben we farfalle pasta gemaakt
  • * Penne: Snij de pasta in vierkantjes van 2cm op 2cm. Neem een metalen rietje of een gewoon rietje. En draai het vierkantje hierrond. zorg dat de delen die over elkaar komen goed aan elkaar vasthangen en schuif dan je penne van het rietje.
  • Share

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix