Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 150 gr parmezaanse kaas
- 1 chilipeper of tl chilipoeder
- 1 ui
- teentje look
- 20 gr olijfolie
- 50 gr gerookte spekblokjes
- 1 rode en 1 gele of groene paprika
- 3 takjes basilicum
- 800 gr gepelde tomaten (groot blik)
- 300 gr warm water
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 eetlepel bouillonpasta of 2 bouillonblokjes (bouillons uit onze webshop)
- 300 gr kleine penne
Instructies
- - Kaas in de mengbeker, 10 sec / stand 6
- - Doe de kaas in een schaal en zet opzij.
- - Voeg chilipeper (zonder de zaadjes), ui in 4 en de look toe, 5 sec / stand 8
- - Voeg de olie en het spek toe, 3 min / varoma / stand 1
- - Toevoegen van paprika in stukken en basilicum en hak fijn in 4 sec / stand 4
- - Toevoegen van gepelde tomaten, water, paprikapoeder, bouillonpasta en zout.
- - Verwarm 9 min / 100°C / linksomdraai/ stand 1
- - Voeg de harde pasta toe, 5 sec / linksomdraai
/ stand 3
- - Gaar de pasta, kijk naar de tijd op de verpakking
- - Stel in: kooktijd pasta volgens verpakking / 100 °C / linksomdraai
/ stand 1
- - Proeven, indien nodig nog wat tijd bijstellen / 100 °C / linksomdraai
/ stand lepeltje
- - Serveer met de gemalen kaas
Recept in video: