Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten
-
Voor de pompoen in oven:
- 1/2 kleine pompoen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepeloregano
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel basilicum
- 50 gr pecorino
- 1-2 sjalotten
- 25 gr boter
- 10 gr olijfolie
- 330 gr risotto (Carnaroli)
- 60 gr witte wijn
- 75 gr gerookte kalkoenreepjes
- schepje of blokje kippenbouillon De Herkules kippenbouillon uit het filmpje is verkrijgbaar in onze webshop
- peper
- kruidenzout
Voor de risotto:
Instructies
- - Verwarm de oven voor op 180 graden
- - Snij de pompoen in grove stukken ( zonder te schillen) en ontpit deze
- -Voeg 2 eetl olijfolie in een ovenschotel, voeg de pompoen stukken toe en voeg de droge kruiden toe : 1 eetl oregano, 1 eetl tym, 1 eetl basilicum overgiet met de 2 overgebleven eetlepels zet in oven gedurende 30-40 min
- -Laat afkoelen
- -Voeg aan de mengbeker de 50 gr pecorino kaas toe 10 sec/snelheid 10
- -Haal uit zet opzij
- -Zonder mengbeker te reinigen voeg 1-2 sjalotten toe 5 sec/snelheid 5
- -Schraap naar beneden voeg 25 gr boter en 10 gr olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- - Ondertussen verwijder de schil van de zachte pompoen en snij in blokjes
- - Na de 3 min voeg 330 gr risotto toe 3 min/100 graden/linksomdraai/ zonder maatbekertje/ snelheid 1
- - Voeg 60 gr witte wijn toe 1 min/100 gr /linksomdraai/snelheid 1
- - Voeg 800 gr water toe, schepje kippenbouillon, kruidenzout, peper 10 min/100 graden/ linksomdraai/ antispatdeksel of varomamandje/ snelheid 1
- - Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en de gerookte kalkoenreepjes , meng even manueel Stel 4 min/100 gr / linksomdraai/snelheid 1
- - Laat een 5 tal min rusten en schep uit, werk af met de pecorino kaas
Recept in video: