Pompoenrisotto met gerookte kalkoenreepjes
Pompoenrisotto met gerookte kalkoenreepjes in de Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten

Voor de pompoen in oven:
  • 1/2 kleine pompoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepeloregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel basilicum

Voor de risotto:
  • 50 gr pecorino
  • 1-2 sjalotten
  • 25 gr boter
  • 10 gr olijfolie
  • 330 gr risotto (Carnaroli)
  • 60 gr witte wijn
  • 75 gr gerookte kalkoenreepjes
  • schepje of blokje kippenbouillon
  • peper
  • kruidenzout
Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Snij de pompoen in grove stukken ( zonder te schillen) en ontpit deze
  • - Voeg 2 eetl olijfolie in een ovenschotel, voeg de pompoen stukken toe en voeg de droge kruiden toe : 1 eetl oregano, 1 eetl tym, 1 eetl basilicum overgiet met de 2 overgebleven eetlepels zet in oven gedurende 30-40 min
  • - Laat afkoelen
  • - Voeg aan de mengbeker de 50 gr pecorino kaas toe 10 sec/snelheid 10
  • - Haal uit zet opzij
  • - Zonder mengbeker te reinigen voeg 1-2 sjalotten toe 5 sec/snelheid 5
  • - Schraap naar beneden voeg 25 gr boter en 10 gr olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
  • - Ondertussen verwijder de schil van de zachte pompoen en snij in blokjes
  • - Na de 3 min voeg 330 gr risotto toe 3 min/100 graden/linksomdraai/ zonder maatbekertje/ snelheid 1
  • - Voeg 60 gr witte wijn toe 1 min/100 gr /linksomdraai/snelheid 1
  • - Voeg 800 gr water toe, schepje kippenbouillon, kruidenzout, peper 10 min/100 graden/ linksomdraai/ antispatdeksel of varomamandje/ snelheid 1
  • - Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en de gerookte kalkoenreepjes , meng even manueel Stel 4 min/100 gr / linksomdraai/snelheid 1
  • - Laat een 5 tal min rusten en schep uit, werk af met de pecorino kaas

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix