- Snij de pompoen in grove stukken ( zonder te schillen) en ontpit deze
-Voeg 2 eetl olijfolie in een ovenschotel, voeg de pompoen stukken toe en voeg de droge kruiden toe : 1 eetl oregano, 1 eetl tym, 1 eetl basilicum overgiet met de 2 overgebleven eetlepels zet in oven gedurende 30-40 min
-Laat afkoelen
-Voeg aan de mengbeker de 50 gr pecorino kaas toe 10 sec/snelheid 10
-Haal uit zet opzij
-Zonder mengbeker te reinigen voeg 1-2 sjalotten toe 5 sec/snelheid 5
-Schraap naar beneden voeg 25 gr boter en 10 gr olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- Ondertussen verwijder de schil van de zachte pompoen en snij in blokjes
- Na de 3 min voeg 330 gr risotto toe 3 min/100 graden/linksomdraai/ zonder maatbekertje/ snelheid 1
- Voeg 60 gr witte wijn toe 1 min/100 gr /linksomdraai/snelheid 1
- Voeg 800 gr water toe, schepje kippenbouillon, kruidenzout, peper 10 min/100 graden/ linksomdraai/ antispatdeksel of varomamandje/ snelheid 1
- Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en de gerookte kalkoenreepjes , meng even manueel Stel 4 min/100 gr / linksomdraai/snelheid 1
- Laat een 5 tal min rusten en schep uit, werk af met de pecorino kaas