Risotto met saffraan


Ingrediënten

  • 50 grparmezaanse kaas in stukken gesneden
  • 1 sjalot
  • 40 gr boter
  • 10 gr olijfolie
  • 320 gr risottorijst
  • 60 gr droge witte wijn
  • 720 gr water
  • 1 bouillonblokje (gevogelte of groenten)
  • enkele gr safraandraadjes
  • zout
Instructies

  • - Doe de parmezaanse kaas in stukken (3 cm) in de mengbeker en rasp 10 sec/snelheid 10.
  • - Doe over in een schaal en zet deze opzij.
  • - Doe de sjalot in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5.
  • - Schraap de resten van de zijkant van de mengbeker naar beneden.
  • - Voeg 20 g boter en 10 gram olijfolie toe en sauteer 3 min/120°C/snelheid 1.
  • - Voeg risottorijst toe en sauteer 3 min/120°/linksomdraaien/sne1heid 1 zonder maatbeker.
  • - Voeg de witte wijn toe en kook 1 min/100°C/linksomdraaien/sne1heid 1 zonder maatbeker.
  • - Voeg water, bouillonblokje en zout en de saffraandraadjes toe en schraap over de bodem van de mengbeker met de spatel om de rijst los te maken.
  • - Kook 13 min/100'C/linksomdraainen/snelheid 1, plaats hierbij eventueel de stoommand in plaats van de maatbeker op het deksel van de mengbeker om spetteren te voorkomen.
  • - Laat de risotto 1 minuut staan in de mengbeker, doe deze daarna over in een serveerschaal
  • - Roer de resterende 20 g boter en de apart gehouden parmezaanse kaas met de spatel door de risotto en serveer direct.
  • - wij hebben deze geserveerd met enkele blaadjes rucola en enkele gebakken scampi's

Share

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix