- Doe de parmezaanse kaas in stukken (3 cm) in de mengbeker en rasp 10 sec/snelheid 10.
- Doe over in een schaal en zet deze opzij.
- Doe de sjalot in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5.
- Schraap de resten van de zijkant van de mengbeker naar beneden.
- Voeg 20 g boter en 10 gram olijfolie toe en sauteer 3 min/120°C/snelheid 1.
- Voeg risottorijst toe en sauteer 3 min/120°/linksomdraaien/sne1heid 1 zonder maatbeker.
- Voeg de witte wijn toe en kook 1 min/100°C/linksomdraaien/sne1heid 1 zonder maatbeker.
- Voeg water, bouillonblokje en zout en de saffraandraadjes toe en schraap over de bodem van de mengbeker met de spatel om de rijst los te maken.
- Kook 13 min/100'C/linksomdraainen/snelheid 1, plaats hierbij eventueel de stoommand in plaats van de maatbeker op het deksel van de mengbeker om spetteren te voorkomen.
- Laat de risotto 1 minuut staan in de mengbeker, doe deze daarna over in een serveerschaal
- Roer de resterende 20 g boter en de apart gehouden parmezaanse kaas met de spatel door de risotto en serveer direct.
- wij hebben deze geserveerd met enkele blaadjes rucola en enkele gebakken scampi's