Rozijnenbrood
Lasagne in Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 1 rozijnenbrood

Ingrediƫnten

  • 500 gr Patisserie bloem
  • 200 gr melk
  • 20 gr instant gist of 40 gr verse gist
  • 50 gr suiker
  • 100 gr ongezouten boter
  • 200 gr rozijnen
  • 3 eieren
  • 5 gr zout
  • beetke olijfolie
  • boter of olie om bakvorm in te vetten
  • Instructies

    • - Laat de rozijnen eerst een half uurtje in water weken. Giet ze daarna af en laat uitdruppen in een vergiet.
    • - Doe 200 gr melk en 50 gr suiker in de mengbeker. 3 minuten/ 37 graden/ snelheid 1
    • - Voeg 100 gr ongezouten boter in blokjes, 2 volledige eieren, de gist, 500 gr bloem en zout toe. 4 minuten/ deegfunctie
    • - Voeg wat olijfolie of bloem op het aanrecht of werkplank. Doe de deeg uit de mengbeker op je aanrecht en meng manueel de ronzijnen er onder.
    • - Doe in een kom en laat 15 minuten rusten
    • - Duw na 15 minuten de lucht uit het deeg en maak er een bolletje van.
    • - Laat 30 minuten rijzen
    • - Rol het deeg met een deegrol uit tot een langere smalle plak van ongeveer 60 cm. Probeer het deegstuk zo rechthoekig mogelijk te houden en overal even dik.
    • - Sla de ene zijde om iets voorbij het midden en dan de andere helft ozdat ze elkaar iets overlappen
    • - Rol het deeg met de handen op en breng het wat onder spanning
    • - Leg het deeg met de naad naar onder in een ingevette bakvorm
    • - Def af en laat 1 uur rijzen.
    • - Verwarm de oven voor op 190 graden.
    • - Bestrijk het brood met een opgeklopt ei
    • - Bak het brood 30 minuten af in de oven.
    • - Haal eruit en klop op de zijkant, klinkt deze hol dan is het brood klaar. Laat afkoelen en geniet ervan.

    Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix