Geschikt voor
Porties
Voor 1 rozijnenbrood
Ingrediƫnten
- 500 gr Patisserie bloem
- 200 gr melk
- 20 gr instant gist of 40 gr verse gist
- 50 gr suiker
- 100 gr ongezouten boter
- 200 gr rozijnen
- 3 eieren
- 5 gr zout
- beetke olijfolie
- boter of olie om bakvorm in te vetten
- - Laat de rozijnen eerst een half uurtje in water weken. Giet ze daarna af en laat uitdruppen in een vergiet.
- - Doe 200 gr melk en 50 gr suiker in de mengbeker. 3 minuten/ 37 graden/ snelheid 1
- - Voeg 100 gr ongezouten boter in blokjes, 2 volledige eieren, de gist, 500 gr bloem en zout toe. 4 minuten/ deegfunctie
- - Voeg wat olijfolie of bloem op het aanrecht of werkplank. Doe de deeg uit de mengbeker op je aanrecht en meng manueel de ronzijnen er onder.
- - Doe in een kom en laat 15 minuten rusten
- - Duw na 15 minuten de lucht uit het deeg en maak er een bolletje van.
- - Laat 30 minuten rijzen
- - Rol het deeg met een deegrol uit tot een langere smalle plak van ongeveer 60 cm. Probeer het deegstuk zo rechthoekig mogelijk te houden en overal even dik.
- - Sla de ene zijde om iets voorbij het midden en dan de andere helft ozdat ze elkaar iets overlappen
- - Rol het deeg met de handen op en breng het wat onder spanning
- - Leg het deeg met de naad naar onder in een ingevette bakvorm
- - Def af en laat 1 uur rijzen.
- - Verwarm de oven voor op 190 graden.
- - Bestrijk het brood met een opgeklopt ei
- - Bak het brood 30 minuten af in de oven.
- - Haal eruit en klop op de zijkant, klinkt deze hol dan is het brood klaar. Laat afkoelen en geniet ervan.
Instructies
Recept in video: