- Laat de rozijnen eerst een half uurtje in water weken. Giet ze daarna af en laat uitdruppen in een vergiet.
- Doe 200 gr melk en 50 gr suiker in de mengbeker. 3 minuten/ 37 graden/ snelheid 1
- Voeg 100 gr ongezouten boter in blokjes, 2 volledige eieren, de gist, 500 gr bloem en zout toe. 4 minuten/ deegfunctie
- Voeg wat olijfolie of bloem op het aanrecht of werkplank. Doe de deeg uit de mengbeker op je aanrecht en meng manueel de ronzijnen er onder.
- Doe in een kom en laat 15 minuten rusten
- Duw na 15 minuten de lucht uit het deeg en maak er een bolletje van.
- Laat 30 minuten rijzen
- Rol het deeg met een deegrol uit tot een langere smalle plak van ongeveer 60 cm. Probeer het deegstuk zo rechthoekig mogelijk te houden en overal even dik.
- Sla de ene zijde om iets voorbij het midden en dan de andere helft ozdat ze elkaar iets overlappen
- Rol het deeg met de handen op en breng het wat onder spanning
- Leg het deeg met de naad naar onder in een ingevette bakvorm
- Def af en laat 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bestrijk het brood met een opgeklopt ei
- Bak het brood 30 minuten af in de oven.
- Haal eruit en klop op de zijkant, klinkt deze hol dan is het brood klaar. Laat afkoelen en geniet ervan.