+32 50396865 (7op7 van 9u tot 23u)
Home
Over ons
Functies
kennismakingsworkshops
vervolmakingsworkshops
Blog
Thermomix kopen
Recepten
Boeken
Contact
Venusschelpen met witte wijn en look
Tapasbordje schelpen met witte wijn en look
Geschikt voor
TM31 -
TM5 -
TM6
Porties
Voor 2 grote of 4 kleien tapasborden
Ingrediƫnten
500 gr
Venusschelpen of Tapijtschelpen (Vongole Veraci)
100 gr
ajuin
5 teentjes
knoflook
50 gr
olijfolie
1 eetlepel
paneermeel
100 gr
witte wijn
100 gr
water
50 gr
citroensap
theelepel
zout
enkele takjes gehakte peterselie
Instructies
Spaans Tapas recept Almejas con Ajo
- Zet de schelpen minstens 30 minuten in koud lichtgezouten water om het zand uit de schelpen te halen.
- Doe 100 gram ajuin en 5 teentjes look in de mengbeker
5 seconden/ snelheid 6
- Spatel alles naar beneden en voeg olijfolie toe,
5 minuten/ varoma/ stand 1
- Witte wijn, water, citroensap, zout en paneermeel toevoegen
- Schelpen in het kookmandje doen, helft van peterselie toevoegen, even opschudden en in de beker hangen
15 minuten/varoma/stand 2
- Schep de schelpen op een bordje, saus over de schelpen schenken en afwerken met peterselie
- Serveer en geniet
Delen
Pdf
Ontdek nog meer
Recepten
Ontdek alle recepten voor in de Thermomix
Recepten