+32 50396865 (7op7 van 9u tot 23u)
Home
Over ons
Functies
kennismakingsworkshops
vervolmakingsworkshops
Blog
Thermomix kopen
Recepten
Boeken
Contact
Thermomix
Recepten
Tapasbordje schelpen met witte wijn en look
Geschikt voor
TM31 -
TM5 -
TM6
Porties
Voor 2 grote of 4 kleien tapasborden
Ingrediƫnten
500 gr
Venusschelpen of Tapijtschelpen (Vongole Veraci)
100 gr
ajuin
5 teentjes
knoflook
50 gr
olijfolie
1 eetlepel
paneermeel
100 gr
witte wijn
100 gr
water
50 gr
citroensap
theelepel
zout
enkele takjes gehakte peterselie
Instructies
Spaans Tapas recept Almejas con Ajo
- Zet de schelpen minstens 30 minuten in koud lichtgezouten water om het zand uit de schelpen te halen.
- Doe 100 gram ajuin en 5 teentjes look in de mengbeker
5 seconden/ snelheid 6
- Spatel alles naar beneden en voeg olijfolie toe,
5 minuten/ varoma/ stand 1
- Witte wijn, water, citroensap, zout en paneermeel toevoegen
- Schelpen in het kookmandje doen, helft van peterselie toevoegen, even opschudden en in de beker hangen
15 minuten/varoma/stand 2
- Schep de schelpen op een bordje, saus over de schelpen schenken en afwerken met peterselie
- Serveer en geniet
Delen
Pdf
Ontdek nog meer
Recepten
Ontdek alle recepten voor in de Thermomix
Recepten