Tapasbordje schelpen met witte wijn en look


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 2 grote of 4 kleien tapasborden

Ingrediƫnten

  • 500 gr Venusschelpen of Tapijtschelpen (Vongole Veraci)
  • 100 gr ajuin
  • 5 teentjes knoflook
  • 50 gr olijfolie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 100 gr witte wijn
  • 100 gr water
  • 50 gr citroensap
  • theelepel zout
  • enkele takjes gehakte peterselie
Instructies

    Spaans Tapas recept Almejas con Ajo

  • - Zet de schelpen minstens 30 minuten in koud lichtgezouten water om het zand uit de schelpen te halen.
  • - Doe 100 gram ajuin en 5 teenjes look in de mengbeker 5 seconden/ snelheid 6
  • - Spatel alles naar beneden en voeg olijfolie toe, 5 minuten/ varoma/ stand 1
  • - Witte wijn, water, citroensap, zout en paneermeel toevoegen
  • - Schelpen in het kookmandje doen, helft van peterselie toevoegen, even opschudden en in de beker hangen 15 minuten/varoma/stand 2
  • - Schep de schelpen op een bordje, saus over de schelpen schenken en afwerken met peterselie
  • - Serveer en geniet

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix