Tapasbordje schelpen met witte wijn en look


Ingrediƫnten

    Voor 2 grote of 4 kleine Tapas borden:

  • 500 grVenusschelpen of Tapijtschelpen (Vongole Veraci)
  • 100 gr ajuin
  • 5 teentjes look
  • 50 gr olijfolie
  • 1 teentje paneermeel
  • 100 gr witte wijn
  • 100 gr water
  • 50 gr citroensap
  • theelepel zout
  • enkele takjes gehakte peterselie
Instructies

    Spaans Tapas recept Almejas con Ajo

  • - Zet de schelpen minstens 30 minuten in koud lichtgezouten water om het zand uit de schelpen te halen.
  • - Doe 100 gram ajuin en 5 teenjes look in de mengbeker, 5 seconden, snelheid 6
  • - Spatel alles naar beneden en voeg olijfolie toe, 5 minuten, varoma, stand 1
  • - Witte wijn, water, citroensap, zout en paneermeel toevoegen
  • - Schelpen in het kookmandje doen, helft van peterselie toevoegen, even opschudden en in de beker hangen, 15 minuten, varoma, stand 2
  • - Schep de schelpen op een bordje, saus over de schelpen schenken en afwerken met peterselie
  • - Serveer en geniet

Share

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix