Sous-vide rabarber met amandelcrumble
Thermomix sous-vide rabarber met amandelcrumble

Geschikt voor

TM5 - TM6

Porties
Voor 2 tot 4 porties
Ingrediënten

  • 30 gr amandelen
  • 50 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • snuifje zout
  • 50 gr boter (kamertemperatuur)
  • 400 grrabarber ( geschild en in stukken gesneden naargelang uw vacuüm zakje)
  • 100 gr suiker
  • 2-4 lepels mascarpone of vanille-ijs
Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Voeg 30 gr amandelen turbo /2 sec
  • - Voeg vervolgens 50 gr bloem, 50 gr suiker, snuifje zout, 50 gr boter toe. 30 sec/deegfunctie
  • - Voeg dit mengsel toe aan een bakplaat met bakpapier en strijk dit uit
  • - Zet in oven voor 7-9 min
  • - Haal uit zet opzij
  • - Reinig de mengbeker
  • - Weeg met een kommetje op de mengbeker de suiker af, zet opzij
  • - Voeg de geschilde en in stukjes gesneden rabarber toe aan de vacuumzakjes
  • - Verdeel de suiker in de zakjes, trek vacuüm
  • - voeg het kookmandje toe en leg de zakjes rabarber toe voeg water toe tot deze onderstaan
  • - of voeg de blade cover of peeler toe en voeg de zakjes rabarber toe en voeg water tot de massa onderstaan
  • voor tm6 stel sous-vide 60 min/ 60 graden en start de thermomix
  • voor tm5 stel 60 min/60 graden/linksomdraai/snelheid 1
  • - knip de zakjes open dresseer de rabarber, voeg een beetje jus van de rabarber toe, op de rabarber een lepel mascarpone of vanille ijs werk af met de crumble

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix