Speltbrood


Ingrediƫnten

  • 500 gr volkoren speltbloem (+ beetje voor aanrecht en op het brood te doen)
  • 10 gr droge gist of 20 gr verse gist
  • 20 gr zout
  • 1 ei
  • 100 gr boter
Instructies

  • - Voeg 275 gr lauw water + 10 gr droge gist of 20 gr verse gist toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5
  • - Voeg 500 gr volkoren speltbloem toe + 20 gr zout, 1 ei + 100gr boter in blokjes 5 sec/snelheid 5
  • - 2 min/deegfunctie
  • - Bestrooi een beetje bloem op aanrecht en leg de deeg op het aanrecht met een handdoek erop
  • - Laat gedurende 30 in rijzen
  • - Klop met een vuist in de gerezen deeg, voeg de deeg in een broodvorm ( ingevet)
  • - Laat opnieuw 30 min rijzen
  • - Verwarm de oven voor op 220gr
  • - Bestrooi nog een beetje bloem op het brood en bak het brood gedurende 30 min
  • - Laat afkoelen op een rooster
Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix