Geschikt voor
Porties
Voor 1 speltbrood
Ingrediƫnten
- 500 gr volkoren speltbloem (+ beetje voor aanrecht en op het brood te doen)
- 10 gr droge gist of 20 gr verse gist
- 20 gr zout
- 1 ei
- 100 gr boter
Instructies
- - Voeg 275 gr lauw water + 10 gr droge gist of 20 gr verse gist toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5
- - Voeg 500 gr volkoren speltbloem toe + 20 gr zout, 1 ei + 100gr boter in blokjes 5 sec/snelheid 5
- - 2 min/deegfunctie
- - Bestrooi een beetje bloem op aanrecht en leg de deeg op het aanrecht met een handdoek erop
- - Laat gedurende 30 in rijzen
- - Klop met een vuist in de gerezen deeg, voeg de deeg in een broodvorm ( ingevet)
- - Laat opnieuw 30 min rijzen
- - Verwarm de oven voor op 220gr
- - Bestrooi nog een beetje bloem op het brood en bak het brood gedurende 30 min
- - Laat afkoelen op een rooster