Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen als voorgerecht
Ingrediënten
- 300 gr entrecote
- 2 eetlepels olijfolie
- boter of olijfolie
- zwarte peper van de molen
- grof zeezout Voor de afwerking
- parmezaanschilfers
- Rucola
Instructies
- - Doe de entrecote met de olijfolie, de balsamicoazijn, zwarte peper en grof zeezout in een vacuümzak en trek de zak vacuüm.
- - Gaar de entrecote sous-vide, 1 uur op 55 graden.
- - Haal het vlees uit de vacuümzak en giet de marinade in een kommetje.
- - Bak de entrecote kort op een hoog vuur aan in de pan in boter of olijfolie.
- - Snijd het vlees met een scherp mes in plakjes en verdeel ze over de borden. Lepel er nog wat marinade over.
- - Bestrooi rijkelijk met parmezaanschilfers en serveer er de rucola bij.