Geschikt voor
Porties
Voor 4 glaasjes
Ingrediënten
- 3 eieren
- 250 gr mascarpone
- 1 grote kom sterke koffie afgekoeld
- 8 boudoir koekjes (lange vingers)
- 2 eetlepeles Amaretoo
- 2-3 eetlepels cacao
- 4 framboosjes als afwerking (faculatief)
Instructies
- - Voeg de vlinder toe aan de mengbeker en split de eieren, voeg eiwitten toe en snuifje zout zet de thermomix op snelheid 4, na ongeveer 3 min zijn de eiwitten opgeklopt
- - Haal uit zet opzij
- - Voeg onmiddellijk zonder mengbeker te reinigen de eigelen toe en de vlinder + 30 gr suiker 2 min/snelheid 4
- - Schraap naar beneden voeg 250 gr mascarpone toe + de opgeklopte eiwitten, meng nu voorzichtig op snelheid 2.5 (ong 5 sec, gewoon dat alles gemengd is en niet langer)
- - Voeg bij de sterke koffie 2 eetl Amaretto toe, voeg de koekjes één voor één kort in de koffie toe kraak ze in twee als je ze zoals in filmpje in kleine glaasjes gaat dresseren
- - Leg onderaan 1 koekje, daarop een eetlepel van het mascarpone mengsel, daarop opnieuw een koekje, werk zo de 4 glaasjes af
- - Zet voor min 4 uurtjes in ijskast
- - Werk juist voor opdienen af met cacao die je met een zeefje toevoegt en ten slotte de framboos
Recept in video: