Geschikt voor
Porties
Voor 1 pot vanillesuiker
De vanillestokjes hebben een prijsje, als ik een gerecht maak waarbij ik de merg uit het vanillestokje haal spaar ik de uitgeschraapte vanillepeul en steek deze in een doos met suiker. Na verloop van tijd (3 a 4 weken) zal de suiker het vanille-aroma absorberen. Deze suiker gebruik ik voor recepten waarbij een subtiele vanille smaak mag.
Voor receptjes waarbij veel vanillesmaak en de bijhorende zwarte stipjes is gewenst hergebruik ik deze vanillepeulen door ze samen met de suiker te mixen tot vanille poedersuiker . Heerlijk om je vanille-ijs of andere gerechten meer smaak te geven!
Ingrediƫnten
- 200 gr suiker
- 2 vanillestokjes (reeds gebruikt, zonder merg)
Instructies
- - Voeg 200 gr suiker, 2 vanillestokjes toe aan de mengbeker 20 sec/snelheid 10
- - Haal uit, doe in bokaal en sluit af
Recept in video: