Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediƫnten
- Voor de tomatencoulis:
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 10 gr olijfolie
- 4-5 tomaten
- 1 eetlepel tijm
- 70 gr tomatenconcentraat
- schepje of blokje groentebouillon De groentenbouillon die wij gebruiken kan je terugvinden op onze webshop
- kruidenzout
- peper
- Voor de pesto:
- 1 teentje knoflook
- 30 gr pijnboompitten
- 25 gr bladpeterselie
- 1 eetlepel kappertjes (afgespoeld)
- sap van 1 citroen
- 30 gr olijfolie
- 45 gr Parmezaanse kaas
- kruidenzout
- peper
- 3 kleine takjes rozemarijn
- 1 aubergine
- Verse lasagneblaadjes
- 2 moten zalm
- 2 moten witte vis (bv. kabeljauw)
- extra olijfolie voor ovenschotel
Instructies
- - -We beginnen eerst met de tomatencoulis, hiervoor voeg je 2 teentjes knoflook, 1 ui toe
- - 5 sec/snelheid 5, schraap naar beneden
- - Voeg 10 gr of scheutje olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- - Voeg 4-5 tomaten toe ( zonder groen steeltje)5 sec/snelheid 5
- - Voeg vervolgens 1 eetlepel tijm, tomatenconcentraat (70 gr), kruidenzout, peper, schepje of blokje groentebouillon toe 15 min/varoma/ met antispatdeksel of varomamandje / snelheid 2
- - Haal uit, zet opzij, reinig de mengbeker of indien 2 de mengbeker neem de andere mengbeker
- - Voor de pesto, voeg 1 teentje knoflook, 30 gr pijnboompitten 3 sec/snelheid 8
- - Voeg vervolgens 25 gr bladpeterselie, 1 eet kappertjes ( afgespoeld), sap v 1 citroen, 30 gr olijfolie, peper, kruidenzout, 45 gr parmezaanse kaas 20 sec/snelheid 8 en vervolgens 20 sec/snelheid 3.5
- - Haal uit zet opzij, zonder de mengbeker te reinigen , rits van 3 takjes rozemarijn de blaadjes , voeg toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8, schraap naar beneden, opnieuw 3 sec/snelheid 8, schraap naar beneden
- - Snij de aubergine in blokjes ( met schil) voeg de blokjes toe met peper en kruidenzout 10 min/100 graden/ met antispat deksel of varomamandje /linksomdraai/ snelheid 2
- - Verwarm de oven voor op 200 graden
- - beolie de ovenschotel , voeg een blaadje lasagne toe, voeg daarop tomatencoulis, vervolgens enkele stukje vis (van beide soorten), terug lasagneblaadje, daarop tomatencoulis en enkele lepels aubergine, opnieuw lasagneblaadje en tomatencoulis, stukje zalm en kabeljauw en als afwerking een lasagneblaadje en de pesto
- - Zet gedurende 15-20 min in oven, kan langer tijd nodig hebben indien in grote ovenschotel
- - Serveer
Recept in video: