Geschikt voor
Porties
Voor 2 vlechten
Ingrediënten
- 10 gr gist
- 50 gr suiker
- 250 gr lauw water
- 675 gr wit brood bloem of brioche bloem
- 60 gr zonnebloemolie + olie (voor in de kom)
- 2 eieren
- 5 gr zout Voor de vulling:
- 130 gr amandelpoeder
- 100 gr suiker
- 1 ei
- 10 gr bloem (wit brood)+ bloem voor op aanrecht
- 2 ml amandelextract (klein busje)
- 2ml vanille extract(klein busje) Voor de afwerking:
- 1 eigeel
- 3 eetlepels melk
Instructies
- - Voeg 10 gr gist, 50 gr suiker, 250gr lauw water toe aan de mengbeker 2 min/37 graden/ snelheid 1.5, laat 10 min rusten
- - Voeg vervolgens 675 gr bloem, 60 gr zonnebloemolie, 2 eieren, 5 gr zout 10 sec/snelheid 6
- - 2 min/ deegfuctie
- - Haal uit maak een bol en voeg toe aan een ingeoliede kom, laat met een vochtige doek gedurende 1u30 min rijzen
- - Ondertussen maak de vulling voeg hiervoor 130 gr boter in blokjes toe 2 min/37 graden snelheid 1
- - Voeg vervolgens : 130 gr amandelpoeder, 100 gr suiker, klein busje amandelextract, klein busje vanille extract, 1 ei, 10 gr bloem toe 10 sec/snelheid 5
- - Haal uit zet opzij
- - Na de 1u30 min rijzen, duw met vuist de deeg in, bebloem het aanrecht en de deegrol, verdeel de deeg in 2, leg de andere opzij ( is voor de tweede vlecht te maken) en rol de deeg uit
- - Besmeer met vulling ( ½ andere helft is voor de andere deeg), verdeel de deeg in drie stroken, rol op in een worstje, leg ze bovenaan samen duw op de deeg en maak een vlecht
- - Doe dezelfde werking met de andere vlecht
- - Laat beide vlechten rijzen op een bakplaat met bakpapier en een vochtige doek op de deeg
- - Na de 30 min , verwarm de oven voor op 180 graden, bestrijk de vlechten met 1 eigeel en 3 eetl melk ( opgeklopt in een kommetje)
- - Ze in oven gedurende 30 min
- - Laat afkoelen op een rooster
Recept in video: