- Voeg 10 gr gist, 50 gr suiker, 250gr lauw water toe aan de mengbeker 2 min/37 graden/ snelheid 1.5, laat 10 min rusten
- Voeg vervolgens 675 gr bloem, 60 gr zonnebloemolie, 2 eieren, 5 gr zout 10 sec/snelheid 6
- 2 min/ deegfuctie
- Haal uit maak een bol en voeg toe aan een ingeoliede kom, laat met een vochtige doek gedurende 1u30 min rijzen
- Ondertussen maak de vulling voeg hiervoor 130 gr boter in blokjes toe 2 min/37 graden snelheid 1
- Voeg vervolgens : 130 gr amandelpoeder, 100 gr suiker, klein busje amandelextract, klein busje vanille extract, 1 ei, 10 gr bloem toe 10 sec/snelheid 5
- Haal uit zet opzij
- Na de 1u30 min rijzen, duw met vuist de deeg in, bebloem het aanrecht en de deegrol, verdeel de deeg in 2, leg de andere opzij ( is voor de tweede vlecht te maken) en rol de deeg uit
- Besmeer met vulling ( ½ andere helft is voor de andere deeg), verdeel de deeg in drie stroken, rol op in een worstje, leg ze bovenaan samen duw op de deeg en maak een vlecht
- Doe dezelfde werking met de andere vlecht
- Laat beide vlechten rijzen op een bakplaat met bakpapier en een vochtige doek op de deeg
- Na de 30 min , verwarm de oven voor op 180 graden, bestrijk de vlechten met 1 eigeel en 3 eetl melk ( opgeklopt in een kommetje)