Vlechtbrood met amandelvulling
vlechtbrood met amandelvulling gemaakt in Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 2 vlechten
Ingrediënten

  • 10 gr gist
  • 50 gr suiker
  • 250 gr lauw water
  • 675 gr wit brood bloem of brioche bloem
  • 60 gr zonnebloemolie + olie (voor in de kom)
  • 2 eieren
  • 5 gr zout
Voor de vulling:
  • 130 gr amandelpoeder
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 10 gr bloem (wit brood)+ bloem voor op aanrecht
  • 2 ml amandelextract (klein busje)
  • 2ml vanille extract(klein busje)
Voor de afwerking:
  • 1 eigeel
  • 3 eetlepels melk
Instructies

  • - Voeg 10 gr gist, 50 gr suiker, 250gr lauw water toe aan de mengbeker 2 min/37 graden/ snelheid 1.5, laat 10 min rusten
  • - Voeg vervolgens 675 gr bloem, 60 gr zonnebloemolie, 2 eieren, 5 gr zout 10 sec/snelheid 6
  • - 2 min/ deegfuctie
  • - Haal uit maak een bol en voeg toe aan een ingeoliede kom, laat met een vochtige doek gedurende 1u30 min rijzen
  • - Ondertussen maak de vulling voeg hiervoor 130 gr boter in blokjes toe 2 min/37 graden snelheid 1
  • - Voeg vervolgens : 130 gr amandelpoeder, 100 gr suiker, klein busje amandelextract, klein busje vanille extract, 1 ei, 10 gr bloem toe 10 sec/snelheid 5
  • - Haal uit zet opzij
  • - Na de 1u30 min rijzen, duw met vuist de deeg in, bebloem het aanrecht en de deegrol, verdeel de deeg in 2, leg de andere opzij ( is voor de tweede vlecht te maken) en rol de deeg uit
  • - Besmeer met vulling ( ½ andere helft is voor de andere deeg), verdeel de deeg in drie stroken, rol op in een worstje, leg ze bovenaan samen duw op de deeg en maak een vlecht
  • - Doe dezelfde werking met de andere vlecht
  • - Laat beide vlechten rijzen op een bakplaat met bakpapier en een vochtige doek op de deeg
  • - Na de 30 min , verwarm de oven voor op 180 graden, bestrijk de vlechten met 1 eigeel en 3 eetl melk ( opgeklopt in een kommetje)
  • - Ze in oven gedurende 30 min
  • - Laat afkoelen op een rooster

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix