Geschikt voor
Porties
Voor 1,2 liter soep
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 15 gr geschilde gember
- 1/2 eetl currypoeder
- 1/2 eetl kurkuma
- schepje of builtje groente of kippebouillon
- peper
- (kruiden)zout
Instructies
- - Verwarm de oven voor op 180 graden
- - Voeg een eetlepel olie in ovenschotel, schil de zoete aardappelen en wortelen, snij in grove stukken, voeg toe aan de ovenschotel, voeg teentje knoflook in stukjes toe kruid met ½ eetl curry, ½ eetl kurkumma, peper, kruidenzout en voeg overige olijfolie toe
- - Zet in oven voor 30 min
- - Voeg gember toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8
- - Schraap naar beneden, voeg de gegaarde groenten toe en voeg water toe tot ze onder staan
- - Voeg bouillon toe, gaar 10 min/100 graden/snelheid 1
- - Mix het geheel 2 min/snelheid 10
- - Controleer de structuur en voeg water toe indien nodig, kruid extra bij met kruidenzout en peper mix enkele seconden op snelheid 4 voor het mengen van kruiden
- - Indien water toegevoegd verwarm nog enkele minuten /90 graden/snelheid 1.5
zoeteaardappelsoep.pdf
Recept in video: