Kookboek "Sous Vide koken thuis"

Sous vide cover
224 pagina´s
Prijs: 27,50 euro
Sous Vide en Thermomix de ideale combinatie. De Thermomix TM6 heeft zelfs een sous vide functie
In de inleiding gaan we dieper in op de kooktechniek, de apparatuur, de voordelen, de ingrediënten die bij uitstek geschikt zijn voor sous-vide. Daarna volgen meer dan 75 recepten die laten zien hoe makkelijk je het vacuümgaren onder de knie krijgt.

Inhoud in dit kookboek

  • - Wat is sous-vide?
  • - Geschiedenis van het vacuumgaren
  • - Voor- en nadelen van het sous-vide garen
  • - Wat heb je nodig?
  • - Vacuumtoestel
  • - Soorten toestellen om te vacumeren
  • - Voordelen van vacumeren
  • - Vacuumtrekken en hygiëne
  • - Vacuumzakken
  • - Sous-Videtoestel
  • - Welke ingrediënten kun je sous-vide garen?
  • - Temperatuur versus tijd
  • - Sous-vide garen stap voor stap
  • - Wat met producten die een verschillende temperatuur nodig hebben?
  • - Marineren
  • - Indirect koken en pasteuriseren
  • - Sous-vide en voedselveiligheid
  • - Handige toestellen in de keuken
  • - Tabellen: tijden en temperaturen sous-vide garen
sous vide zalm mi cuit uit sous vide boek
Eieren
  • Zachtgekookte en hardgekookte eieren
  • Roerei
  • Zalm mi-cuit met een gepocheerd eitje
sous vide olieen uit sous vide boek
Olie en saus
  • GePinfuseerde olien
  • Chiliolie
  • Citrusolie
  • Pittige zoetzure barbecuesaus
sous vide lamskroon uit sous vide boek
Vlees
  • Cote a los van West-Vlaams rood met gepofte kerstomaten
  • Contrefilet van (gerijpt) holsteinrund
  • Rosbief
  • Grilled Ribeye steak
  • Amerikaanse burgers
  • Boeuf Bourguignon
  • Tagliata van traag gegaard rund met rucoloa en parmezaan
  • Vitello tonnato
  • Varkensribbetjes
  • Buikspek met bierlak en zilveruitjes
  • Gepekelde varkenslapjes met koffiesausje
  • Taco of broodje met pulled pork
  • Varkenshaasje in romige champignonsaus
  • Lamskroon met kruidenkorst (foto)
  • couscousslaatje met lam uit Zeeland
sous vide spicy chicken fingers uit sous vide boek
Wild en Gevogelte
  • Gevulde kipfilet
  • Ceasarsalade
  • Spicy chicken fingers (foto)
  • Gemarineerde kippenboutjes
  • Bataat-sinaasappelsalade met traag gegaarde kip
  • Kip in bacon
  • Piepkuiken met wortelcreme
  • Geinjecteerde kalkoenborst
  • Fris slaatje van crunchy eendenborst
  • Eendenborst met sinaasappelsaus
  • Traag gegaarde parelhoe met een calvados-appelsausje
  • Jonge duif met erwtencreme
  • Hertengebraad met wintergroenten
sous vide tarbot uit sous vide boek
Vis, schaal- en schelpdieren
  • Sint-jakobsvruchten met chorizochips
  • Perfect gegaarde zalm met een romige dillesaus
  • Kabeljauwhaasje in citrusolie met groene asperges
  • Tarbot met prei en tomatenconfit (foto)
  • Tong in bruine boter met citroen
  • Forel met amandelen
  • Paling met komkommerrolletjes
  • Gegrilde intkvis
sous vide worteltjes uit sous vide boek
Groenten
  • Rozemarijnaardappeltjes
  • Zoete aardappelen
  • Zoeteaardappelfrietjes
  • Asperges a la flamande
  • Brusselse spruitjes met spek
  • Tomatensaus
  • Tomatenconfit en krokante tomatenvelletjes
  • Ratatouille
  • Babywortelen in drie kleuren (foto)
  • maiskolven met kruidenboter
  • Witloof met sinaasappel
  • Raapjes
  • Zoetzure sjalotjes
  • Knoflookperziebonen
  • Rode bieten
  • Radijzen
Desserts
  • Rabarber met amandelkruim
  • Limoncello
  • Aardbeienmousse
  • Kaneelappels
  • Vanille-ijs
  • Dulce de leche (karamel)
  • Frambozencompote
  • Cheesecake
  • Mandarijntjes (foto)
  • Watermeloen
  • Poire belle helene
  • Jack Daniels-ananas
  • Banaan met bruine rum