Geschikt voor
Porties
Voor 1 portie
Ingrediƫnten
- 250 gr champignons
- 2 sjalotjes
- 1 eetlepel boter of Ghee
- 1 eetlepel (spelt)bloem
- 100 gr water
- 50 gr witte wijn
- 1 kippenbouillonblokje of een schepje kippenbouillonpasta (bouillons uit onze webshop)
- 250 gr room
- maizena express of xantana
- Peper en zout
Instructies
- - Pel de sjalotten en doe in de mengbeker 5seconden/snelheid 5. Schraap naar beneden
- - Voeg de boter of ghee en de bloem toe, 3 minuten/100 graden/snelheid 2
- - Doe het water, de witte wijn en het kippenbouillonblokje of de kippenbouillonpasta erbij, 7 minuten/ 100 graden/ snelheid 2
- - Voeg de room en een schepje maizena express of xantana toe, 1 minuut/ snelheid 10
- - Reinig de champignons met een borsteltje of keukenpapier en snijd ze in schijfjes.
- - Voeg ze toe aan de mengbeker, kruid met peper en zout, 10 minuten/100 graden/linksomdraai/ snelheid 1
- - Proef en kruid eventueel bij
Recept in video: