Champignonsaus
Champignonsaus in de Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 1 portie
Ingrediƫnten
  • 250 gr champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel boter of Ghee
  • 1 eetlepel (spelt)bloem
  • 100 gr water
  • 50 gr witte wijn
  • 1 kippenbouillonblokje of een schepje kippenbouillonpasta
  • 250 gr room
  • maizena express of xantana
  • Peper en zout
Instructies

  • - Pel de sjalotten en doe in de mengbeker 5seconden/snelheid 5. Schraap naar beneden
  • - Voeg de boter of ghee en de bloem toe, 3 minuten/100 graden/snelheid 2
  • - Doe het water, de witte wijn en het kippenbouillonblokje of de kippenbouillonpasta erbij, 7 minuten/ 100 graden/ snelheid 2
  • - Voeg de room en een schepje maizena express of xantana toe, 1 minuut/ snelheid 10
  • - Reinig de champignons met een borsteltje of keukenpapier en snijd ze in schijfjes.
  • - Voeg ze toe aan de mengbeker, kruid met peper en zout, 10 minuten/100 graden/linksomdraai/ snelheid 1
  • - Proef en kruid eventueel bij

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix