Crème brûlée
Crème brûlée in de Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 4 grotere of 6 kleien potjes

Ingrediënten

  • 50 gr suiker (eventueel vanillesuiker)
  • 300 gr slagroom
  • 4 grote eierdooiers
  • Voor de afwerking
  • Cassonadesuiker
  • bunsenbrander
  • Instructies

    • - Verwarm de oven voor op 100°C.
    • - Zet een schenkkan op het deksel en weeg 300 g slagroom af. Zet opzij.
    • - Voeg de vlinder toe en vervolgens de eierdooiers en 50 g suiker, 5 min./80 graden/snelheid 4.
    • - Stel opnieuw 5 min./80 graden/snelheid 4 in en voeg, terwijl de Thermomix draait (met het maatbekertje op het deksel), de room uit het schenkkan toe.
    • - Giet dit mengsel in de potjes, zet ze op een ovenplaat en giet kokend water naast de potjes.
    • - Laat ongeveer 1 uur garen in de oven.
    • - Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. Zet ze in de koelkast.
    • - Strooi net voor het opdienen een dun laagje suiker op de schaaltjes en brand af met een bunsenbrander.
    • - Serveer direct.

    Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix