Geschikt voor
Porties
Voor 5-6 eclaires
Ingrediënten
- Voor de deeg
- 100 gr boter
- 150 gr (zelfrijzende) bloem
- 4 eieren
- mespuntje zout
- Voor de crème patisserie:
- 500 gr melk
- 50 grbloem
- 2 eieren
- 2 dooiers
- 2 eetlepeles vanillesuiker
- 70 gr suiker
- Voor de topping:
- 50 gr donkere chocolade
- 25 gr boter
Instructies
-
Voor de deeg:
- - Voeg 250 gr water, mespunt zout, 100 gr boter ( in blokjes) toe aan de mengbeker, 5 min/100 graden/snelheid 2
- - Voeg 150 gr bloem toe 30 sec/snelheid 4
- - Laat afkoelen tot 70 graden
- - Verwarm de oven voor op 180 graden
- - Stel 1 min/snelheid 4 en voeg door gaatje van deksel één voor één de eieren toe terwijl de thermomix draait
- - Voeg de deeg toe aan een spuitzak, leg op bakplaat een bakpapier en spuit de deeg in streepjes uit op het bakpapier met afstand van elkaar ( de deeg gaat uitzetten)
- - Zet in oven voor 30-35 min
- - Haal uit laat ze afkoelen op een rooster Voor de crème patisserie: (filmpje hierover onderaan)
- - Voeg alle ingrediënten toe aan de mengbeker 6 min/90 graden/ snelheid 4
- - 5 seconden/snelheid 9
- - Laat afkoelen voeg toe aan een spuitzak met spuitmondje Voor de topping:
- - Voeg alle ingrediënten toe aan de mengbeker 5 min/70 graden/snelheid 1,5 Afwerking:
- - Spuit de crème patisserie in de gebakken koekjes en werk af met de chocolade, laat 30 min afkoelen in ijskast werk eventueel af met tekst ( 50 gr witte chocolade 3sec/snelheid 3, warm op 5 min/50 graden/snelheid 2)
Recept voor de crème patisserie: