Gevulde kruidenflensjes


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

voor 8 flensjes

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • bos bladpeterselie (met steeltjes)
  • 20 tal muntblaadjes
  • bos kervel
  • 2 eieren
  • 250 gr (spelt)melk
  • 150 gr (spelt) bloem
  • 150 gr spuitwater
  • 2 tomaten
  • schepje ghee of boter
  • bolletje mozzarella
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • peper
  • kruidenzout
  • veldsla
Instructies

  • - Voeg 1 rode ui toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5, haal uit zet opzij
  • - Zonder de mengbeker te reinigen, voeg een volledig bos bladpeterselie ( met steeltjes), 20 tal muntblaadjes en kervel toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8, schraap naar beneden
  • - 3 sec/snelheid 8
  • - Voeg vervolgens 2 eieren toe, peper, kruidenzout , ½ eetl paprikapoeder, 250 gr (spelt)melk, 150 gr (spelt)bloem 30 sec/snelheid 5
  • - Voeg 150 gr spuitwater 20 sec/ snelheid 5
  • Bak de flensjes in een pan met ghee of boter
  • Was de veldsla, snij de tomaatjes in kleine stukjes voeg bij de rode ui, werk af met
  • - 2 eetl olijfolie, werk af met peper en kruidenzout meng
  • - Snij de mozzarella in schijfjes en snij nog eens door
  • - Leg het tomaten – mozzarella mengsel tussen de flensjes serveer onmiddellijk

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix