Geschikt voor
Porties
voor 8 flensjes
Ingrediënten
- 1 rode ui
- bos bladpeterselie (met steeltjes)
- 20 tal muntblaadjes
- bos kervel
- 2 eieren
- 250 gr (spelt)melk
- 150 gr (spelt) bloem
- 150 gr spuitwater
- 2 tomaten
- schepje ghee of boter
- bolletje mozzarella
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- peper
- kruidenzout
- veldsla
Instructies
- - Voeg 1 rode ui toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5, haal uit zet opzij
- - Zonder de mengbeker te reinigen, voeg een volledig bos bladpeterselie ( met steeltjes), 20 tal muntblaadjes en kervel toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8, schraap naar beneden
- - 3 sec/snelheid 8
- - Voeg vervolgens 2 eieren toe, peper, kruidenzout , ½ eetl paprikapoeder, 250 gr (spelt)melk, 150 gr (spelt)bloem 30 sec/snelheid 5
- - Voeg 150 gr spuitwater 20 sec/ snelheid 5
- - Bak de flensjes in een pan met ghee of boter
- - Was de veldsla, snij de tomaatjes in kleine stukjes voeg bij de rode ui, werk af met
- - 2 eetl olijfolie, werk af met peper en kruidenzout meng
- - Snij de mozzarella in schijfjes en snij nog eens door
- - Leg het tomaten – mozzarella mengsel tussen de flensjes serveer onmiddellijk
Recept in video: