Geschikt voor
Porties
Voor 1 grote taart of 12 kleine taartjes
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 500 gr melk
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 45 gr bloem (patisserie, spelt,...)
- 2 eetl vanillesuiker of 1 zakje
- 70 gr suiker (alternatieve mag ook)
- 60 gr confituur (peren, perzik)
- 250-300 gr aardbeien
Instructies
- - Verwarm de oven voor op 180 graden
- - Haal uit de bladerdeeg de hartjes of 1 groot hartje zoals je wenst
- - Prik in de hartjes, leg op bakpapier en bakplaat, leg erop een siliconen matje of bakpapier
- - Bak voor 10 min, na 10 min haal siliconen matje of bakpapier eraf en opnieuw 10 min
- - Maak ondertussen de créme voor op de taartjes voeg hiervoor 500 gr melk, 2 eieren, 2 eidooiers, 45 gr bloem ( patisserie, spelt ..), 2 eetl vanillesuiker of 1 zakje, 70 gr ( alternatieve suiker) stel 6 min/90 graden/snelheid 4
- - Mix nog even 5 sec/snelheid 9, voeg toe aan een kom, sluit af en laat afkoelen
- -Maak ondertussen de “gel” voor op de taart, voeg hiervoor 60 gr confituur (peren, perzik) toe 60 gr water 15 sec/snelheid 3.5
- - Haal uit
- - Na de 20 min haal de taartjes uit oven ( controleer of ze goed gebakken zijn)
- - Laat ze afkoelen
- - Voeg de crème toe op de taartjes, haal het kroontje uit de aardbei, snij ze in dunne schijfjes leg ze op de taartjes en werk af met de “gel”
- - Geniet van de gezichtjes aan wie je deze geeft :)
Recept in video: