Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediƫnten
- 1250 gr hertenstoofvlees
- 5 eetlepels (spelt) bloem
- 150 gr rode wijn
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gr spekblokjes
- 1 kruidentuiltje
- 1 runderbouillonblokje of een schepje runderbouillonpasta De Herkules rundsbouillon is verkrijgbaar in onze webshop
- 1 koffielepel maizena express of xantana
- boter of ghee
- zout
- peper
Instructies
- - Snijd het vlees in gelijke stukken, bestrooi met de (spelt)bloem en kruid met peper en zout.
- - Verhit wat boter of ghee in een pan en bak het vlees rondom aan. Blus met de rode wijn.
- - Pel de ui en de knoflook en doe in de mengbeker, 5 sec./snelheid 5.Schraap naar beneden.
- - Voeg de spekblokjes toe,3 min./100 graden /linksomdraai/snelheid 1.
- - Doe het vlees en het kruidentuiltje erbij en voeg 450 g wateren het runderbouillonblokje of de runderbouillon pasta toe, 50 min./98 graden/ 100 graden in TM31R/linksomdraai/snelheid 1.
- - Voeg de maizena express of xantana toe,5 min./98 graden/100 graden in TM31R/linksomdraai/snelheid 2
- - Proef en kruid af met peper en zout.
Recept in video: