Traditionele kruidnootjes
Kruidnootjes in de Thermomix


Wil je een gezondere versie van deze kruidnootjes/pepernootjes, neem dan een kijkje op het recept Gezondere pepernootjes

De kruidnagel kan in dit gerechtje voor sommige mensen een overheersende smaak hebben. Wil je dit niet verminder of laat de kruidnagel dan weg.

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 30-40 kruidennootjes
Ingrediƫnten

  • 1 theelepel kruidnagel
  • 250 gr zelfrijzende bloem (of speltbloem / 1 kl bakpoeder)
  • 1 theelepel kardemon
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepel gemberpoeder
  • mespuntje zout
  • 200 gr perensiroop
  • 100 gr klontje koude boter
Instructies

  • - Voeg 1 theelepel kruidnagel toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 10
  • - zet de weegschaal op en zeef 250 gr bloem boven de mengbeker
  • - voeg 1 tl kardemon, 2 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat 2 tl gemberpoeder en mespunt zout
  • - voeg 200 gr perensiroop toe 30 sec/snelheid 5
  • - Voeg 100 gr klontjes koude boter toe 30 sec/snelheid 5
  • - haal uit op een plastiek folie, sluit als een pakje en zet gedurende 30 min in koelkast
  • - verwarm de oven voor op 170 gr, haal de bakplaat uit de oven leg er een bakpapier op
  • - snij de deeg in 4 gelijke stukken, vorm eer een worstje van dikte 1 cm
  • - snijd elke rolletje in stukjes van 0.5- 1 cm en rol elk stukje in een balletje
  • - verdeel de balletjes op een bakpapier beklede bakplaat, laat 1.5 cm tussen de balletjes want ze zetten iets uit
  • - bak ze ongeveer 12-14 min in de oven
  • - laat ze op een bakplaat helemaal afkoelen

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix