Geschikt voor
Porties
Voor 30-40 kruidennootjes
Ingrediƫnten
- 1 theelepel kruidnagel
- 250 gr zelfrijzende bloem (of speltbloem / 1 kl bakpoeder)
- 1 theelepel kardemon
- 2 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 theelepel gemberpoeder
- mespuntje zout
- 200 gr perensiroop
- 100 gr klontje koude boter
Instructies
- - Voeg 1 theelepel kruidnagel toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 10
- - zet de weegschaal op en zeef 250 gr bloem boven de mengbeker
- - voeg 1 tl kardemon, 2 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat 2 tl gemberpoeder en mespunt zout
- - voeg 200 gr perensiroop toe 30 sec/snelheid 5
- - Voeg 100 gr klontjes koude boter toe 30 sec/snelheid 5
- - haal uit op een plastiek folie, sluit als een pakje en zet gedurende 30 min in koelkast
- - verwarm de oven voor op 170 gr, haal de bakplaat uit de oven leg er een bakpapier op
- - snij de deeg in 4 gelijke stukken, vorm eer een worstje van dikte 1 cm
- - snijd elke rolletje in stukjes van 0.5- 1 cm en rol elk stukje in een balletje
- - verdeel de balletjes op een bakpapier beklede bakplaat, laat 1.5 cm tussen de balletjes want ze zetten iets uit
- - bak ze ongeveer 12-14 min in de oven
- - laat ze op een bakplaat hellemaal afkoelen
Recept in video: