Geschikt voor
Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 gr (Emmentaler) kaas
- 1 l (spelt/amandel/...) melk
- 100 gr (spelt) bloem
- 80 gr boter
- 500-600 gr gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 10 gr olijfolie
- 1 kleine courgette
- 1 paprika
- 2 takjes selder
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel basilicum
- 1/2 eetlepel tijm
- 1/2 eetlepel oregano
- 2-3 blikjes tomatencoulis of verse tomatenpassata (Recept voor zelf tomatenpassata te maken)
- Peper van de molen
- Zout
- Nootmuskaat
- (verse) lasagne blaadjes
- - Voer eerst de kaas in blokjes toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 10
- - Haal uit zet koud
- - Zonder de mengbeker te reinigen voeg 1 l melk, peper, zout, nootmuskaat, 100 gr bloem, 80 gr boter in blokjes
- - 10 min/90 graden/snelheid 4, ondertussen bak het gehakt in een pan haal uit zet opzij of indien tweede mengbeker neem de andere mengbeker en zet de bechamelsaus opzij
- - Voeg nu teentje knoflook, ui toe 5sec/snelheid 5
- - Schraap naar beneden voeg 10 gr olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- - Voeg kleine courgette, 1 paprika, 2 takjes selder, ½ eetl paprika (gewassen ontpit en in grove stukken) toe 2-3 sec/snelheid 5, schraap naar beneden
- - Voeg , ½ eetl paprikapoeder, ½ eetl basilicum, ½ eetl tijm, ½ eetl oregano, tomatenpassata vers of 2-3 blikjes tomaatcoulis toe en het gebakken gehakt, meng even manueel
- - 10 min/ 100gr / linksomdraai/snelheid 1.5
- - Verwarm de oven voor op 190 graden
- - Proef na de 10 min, kruid eventueel nog wat bij
- - Maak nu de lasagne in laagjes, begin met tomatencoulis, leg daarop een lasagneblaadje, daarop de bechamel saus, zo verder tot bovenaan
- - Werk het laatste af met de bechamelsaus en daarop de gemalen kaas
- - Zet in oven voor 30-40 min
Instructies
Recept in video: