Lasagne
Lasagne in Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr (Emmentaler) kaas
  • 1 l (spelt/amandel/...) melk
  • 100 gr (spelt) bloem
  • 80 gr boter
  • 500-600 gr gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 10 gr olijfolie
  • 1 kleine courgette
  • 1 paprika
  • 2 takjes selder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel basilicum
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 2-3 blikjes tomatencoulis of versee tomatenpassata
  • Peper van de molen
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • (verse) lasagne blaadjes
  • Instructies

    • - Voer eerst de kaas in blokjes toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 10
    • - Haal uit zet koud
    • - Zonder de mengbeker te reinigen voeg 1 l melk, peper, zout, nootmuskaat, 100 gr bloem, 80 gr boter in blokjes
    • - 10 min/90 graden/snelheid 4, ondertussen bak het gehakt in een pan haal uit zet opzij of indien tweede mengbeker neem de andere mengbeker en zet de bechamelsaus opzij
    • - Voeg nu teentje knoflook, ui toe 5sec/snelheid 5
    • - Schraap naar beneden voeg 10 gr olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
    • - Voeg kleine courgette, 1 paprika, 2 takjes selder, ½ eetl paprika (gewassen ontpit en in grove stukken) toe 2-3 sec/snelheid 5, schraap naar beneden
    • - Voeg , ½ eetl paprikapoeder, ½ eetl basilicum, ½ eetl tijm, ½ eetl oregano, tomatenpassata vers of 2-3 blikjes tomaatcoulis toe en het gebakken gehakt, meng even manueel
    • - 10 min/ 100gr / linksomdraai/snelheid 1.5
    • - Verwarm de oven voor op 190 graden
    • - Proef na de 10 min, kruid eventueel nog wat bij
    • - Maak nu de lasagne in laagjes, begin met tomatencoulis, leg daarop een lasagneblaadje, daarop de bechamel saus, zo verder tot bovenaan
    • - Werk het laatste af met de bechamelsaus en daarop de gemalen kaas
    • - Zet in oven voor 30-40 min

    Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix