Risotto met bospaddestoelen


Ingrediƫnten

  • 50 grparmezaanse kaas in blokjes
  • 1/3 bosje peterselie
  • 1 sjalot
  • 50 gr ghee of boter
  • 250 gr bospaddestoelen
  • 320 gr carnaroli risooto rijst
  • 60 gr witte wijn
  • 720 gr water
  • 1 schepje groentenbouillonpasta of bouillonblokje
  • zout en peper
Instructies

  • - Voeg de peterselieblaadjes + Parmezaankaas in blokjes toe aan de mengbeker, 10 sec/snelheid 10
  • - Haal uit de mengbeker en zet opzij
  • - Voeg vervolgens de sjalot toe 5 sec/snelheid 5
  • - Schraap naar beneden voeg ghee of boter toe + gekuiste bospaddenstoelen   (in stukjes gesneden indien grote stukken)
  • - 3 min/120 graden/linksomdraai snelheid 1
  • - Voeg de carnaroli rijst toe 3 min/120 graden/linksomdraai/snelheid 1 zonder maatbeker
  • - Voeg 60 gr witte wijn toe 1 min/100 graden/linksomdraai/snelheid 1 zonder maatbeker
  • - Voeg 720 gr water toe samen met bouillon en zout
  • - Schraap eventueel de rijst die kleeft aan de zijkant boven de bouillon naar beneden
  • - 13 min/100 graden/linksomdraai/snelheid 1 zonder maatbeker
  • - Zet het kook/stoommandje op het deksel om spetteren te voorkomen
  • - Laat even de rijst 1 min staan, giet in een serveerschaal
  • - Strooi de peterselie - Parmezaan kaas mengsel erover.

Share

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix