Dit is een recept zonder room zoals een echte spaghetti carbonara normaal gemaakt wordt. Wil je een smeuïger versie dan hebben we ook een receptje met room.
Geschikt voor
TM31 - TM5 - TM6
Porties
Voor 4 personen
Ingrediënten
80 gr parmezaanse kaas
40 gr pecorino kaas
25 gr olijfolie
1 sjalot
200 gr spekblokjes
4 volledige eieren
1 eidooier
500 gr spaghetti
Instructies
- Breng water aan de kook in een ruime kookpot
- Kook de spaghetti volgens de tijd op de verpakking
- Maak ondertussen de saus in de Thermomix
- Doe de parmezaanse kaas en de pecorino kaas in de mengbeker 10 seconden/ snelheid 10, doe over in een schaal en zet opzij
- Doe de sjalot in de beker en hak 5 seconden / snelheid 5
- Voeg de 200 gram spekblokjes en 25 gram olijfolie toe 5 minuten/ varoma/ snelheid 1
- Doe over in een kom en zet opzij
- Doe de eieren, eidooier met de geraspte kaas in de mengbeker, Mix 15 seconden / stand 4
- Voeg dit mengsel toe aan de kom met de gebakken spekjes
- Giet de spaghetti af en voeg het mengsel toe, goed omroeren