Geschikt voor
Porties
Voor 4 porties
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 10 gr + 2 eetlepels olijfolie
- 500 - 600 gr gehakt
- 2-3 wortelen
- 1 paprika
- 250 gr champignons
- 2 blikken tomaten of passata. (dit kan je ook heel gemakkelijk zelf maken, neem kijkje op het recept: zelfgemaakte passata)
- 1/2 eetlepel gedroogde oregano
- 1/2 eetlepel tijm
- 1/2 eetlepel basilicum
- 1/2 eetlepel zachte paprikapoeder
- peper
- Kruidenzout
- cayennepeper (facultatief)
Instructies
- - Bak kort het gehakt in pan met olijfolie
- - Voeg in mengbeker 2 teentjes knoflook + 2 uien
- - 5 sec/snelheid 5
- - Schraap naar beneden voeg scheutje of 10 gr olijfolie toe
- - 3 min/100 graden/snelheid 1
- - Voeg de wortels ( geschild en in grove stukken) en de paprika ( zonder pitten in grove stukken) toe 2 sec/snelheid 4,5
- - Voeg het gebakken gehakt toe + passata of blikken tomaten -> kruiden toevoegen : ½ eetl gedroogde oregano,1/2 eetl tijm, ½ eetl basilicum, ½ eetl zachte paprikapoeder, peper kruidenzout 17 min/100 graden / linksomdraai / snelheid 1,5
- - Reinig de champignons en snij ze in schijfjes voeg ze toe aan de mengbeker
- - Voeg ze toe na 17 min stel opnieuw 6 min/100 graden/ linksomdraai /snelheid 1,5
- - Proef en kruid eventueel bij met cayenne indien u pikanter wenst