Spaghettisaus


Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gr + 2 eetlepels olijfolie
  • 500 - 600 gr gehakt
  • 2-3 wortelen
  • 1 paprika
  • 250 gr champignons
  • 2 blikken tomaten of passata. (dit kan je ook heel gemakkelijk zelf maken, neem kijkje op het recept: zelfgemaakte passata)
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 1/2 eetlepel basilicum
  • 1/2 eetlepel zachte paprikapoeder
  • peper
  • Kruidenzout
  • cayennepeper (facultatief)
Instructies

  • - Bak kort het gehakt in pan met olijfolie
  • - Voeg in mengbeker 2 teentjes knoflook + 2 uien
  • - 5 sec/snelheid 5
  • - Schraap naar beneden voeg scheutje of 10 gr olijfolie toe
  • - 3 min/100 graden/snelheid 1
  • - Voeg de wortels ( geschild en in grove stukken) en de paprika ( zonder pitten in grove stukken) toe 2 sec/snelheid 4,5
  • - Voeg het gebakken gehakt toe + passata of blikken tomaten -> kruiden toevoegen : ½ eetl gedroogde oregano,1/2 eetl tijm, ½ eetl basilicum, ½ eetl zachte paprikapoeder, peper kruidenzout 17 min/100 graden / linksomdraai / snelheid 1,5
  • - Reinig de champignons en snij ze in schijfjes voeg ze toe aan de mengbeker
  • - Voeg ze toe na 17 min stel opnieuw 6 min/100 graden/ linksomdraai /snelheid 1,5
  • - Proef en kruid eventueel bij met cayenne indien u pikanter wenst

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix