Stoofvlees


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

voor 4 personen

Ingrediƫnten

  • 650 - 700 gr rundstoofvlees
  • 2 eetlepels boter of ghee
  • 660 gr bruin bier
  • 150 gr ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel perensiroop
  • schepje mosterd
  • sneetje bruin brood
  • 2 wortelen
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • peper
  • zout
Instructies

  • - Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het met 6 eetlepels (spelt)- bloem.
  • - Verwarm een eetlepel boter of ghee in een pan en bak het vlees rondom aan,tot het een korstje heeft. Blus met het bier.
  • - Pel de uien en de knoflook. Doe ze in de mengbeker, 5 sec./snelheid 5. Schraap naar beneden.
  • - Voeg een eetlepel boter of ghee toe, 4 min./100 graden/snelheid 1.
  • - Doe het vlees, de perensiroop en de kruiden erbij. Smeer de mosterdop het brood en leg het sneetje met de mosterd naar beneden in de mengbeker,60 min./98 graden, 100 graden in TM31R/ linksomdraai/snelheid lepeltje.
  • - Schraap de wortelen en snijd ze in stukjes. Voeg ze toe en laat nog wat garen, 10 min./98 graden, 100graden in TM31R/linksomdraai/ snelheid lepeltje.
  • - Proef, breng op smaak en serveer.

Recept voor de verse mayonaise:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix