5x cake recepten met de Thermomix

Thermomix blog cake recepten in de Thermomix

Vijf nieuwe cakerecepten die je snel vers kunt maken in de Thermomix. Deze zijn perfect als tussnedoortje, of als leuk cadeau voor die juf of meester op het einde van het schooljaar. Geniet ervan!


Citroen-yoghurtcake

citroen yoghurt cake
Ingrediënten
  • 220 grboter
  • 200 gr suker of alternatieve suiker
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 275 gram (spelt)bloem
  • rasp en sap van 2 citroenen
Instructies
  • - Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik in met olie of bekleed hem met bakpapier.
  • - Doe boter en suiker en de schil van 2 citroenen in de mengbeker en mix 10sec/snelheid 10
  • - Voeg de yoghurt, citroensap en de eieren toe 5 sec/snelheid 5
  • - Voeg bakpoeder, snuifje zout, bloem 10 sec/ snelheid 7
  • - Vet de bakvorm in en leg er een bakpapier in. Doe het beslag erin.
  • - Bak45-55 min op 180 graden tot goudbruin is
  • - Laat 10 min eerst rusten haal dan eruit en laat nog verder eerst afkoelen.
  • - Bestrooi eventueel met poedersuiker

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Chocoladecake met havermout

chocoladecake met havermout
Ingrediënten
  • 200 gr havermout
  • 30 gr honing of agavesiroop
  • 5 gr bakpoeder
  • 30 gr cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 50 gr (amandel)melk
  • 20 gr cashewnoten
  • 20 gr pecannoten
  • 50 gr pure chocolade
Instructies
  • - Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met olie of bekleed hem met bakpapier.
  • - Doe cashewnoten en pecannoten en pure chocolade in de Thermomix 5 sec/snelheid 5. Haal uit en zet opzij
  • - Doe de havermout, bakpoeder, cacaopoeder, honing of agavesiroop erbij, de eieren en de melk en mix tot een glad beslag 20sec/snelheid 4
  • - Doe nu de noten-chocolade mengeling er weer in en meng 5 sec/linksomdraai/snelheid 3
  • - Giet het beslag in een bakvorm. Bak 35 min in de oven van 175 graden.
  • - Laat hem afkoelen.

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Aardbeiencake

aardbeien cake
Ingrediënten
  • 150 gr aardbeien
  • 200 gr bloem
  • 70 gr suiker of alternatieve suiker zoals erythitol
  • 5 gr bakpoeder
  • 150 gr (amandel) melk
  • 1 ei
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 100 gr olie (zonebloem, mais,...)
Instructies
  • - Verwarm de oven op 170 graden. Vet een bakblik in met olie of bekleed hem met bakpapier.
  • - Doe de suiker, bakpoeder, olie, ei, zeste van de sinaasappel en melk in de mengbeker 20 sec/snelheid 4
  • - Voeg nu de bloem toe 20 sec/snelheid 4
  • - Was de aardbeien , haal kroontje eraf , snij de aardbeien in 2 en voeg toe aan de mengbeker. Meng kort 5 sec/linksomdraai/snelheid 3
  • - Doe het beslag in een cakevorm en bak 45-60 minuten
  • - Controleer met sateprikker in het midden of de cake klaar is als je stokje droog uitkomt is die gaar.
  • - Laat de cake afkoelen

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Pruimencake met havermout

pruimen havermoutcake
Ingrediënten
  • 200 gr havermout
  • 30 gr honing of agavesiroop
  • 10 gr bakpoeder
  • 3 eieren
  • 50 gr (amandel)melk
  • 20 gr cashewnoten
  • 20 gr pecannoten
  • 2 pruimen
Instructies
  • - Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met olie of bekleed hem met bakpapier.
  • - Doe cashewnoten en pecannoten in de Thermomix 5 sec/snelheid 5
  • - Haal uit en zet opzij
  • - Doe de havermout, bakpoeder,honing of agavesiroop erbij, de eieren en de melk en mix tot een glad beslag 20sec/snelheid 4
  • - Doe nu de noten-chocolade mengeling er weer in en meng 5 sec/linksomdraai/snelheid 3
  • - Giet het beslag voor ½ in een bakvorm, snij de ene pruim in partjes leg op het beslag, giet rest van beslag erop en snij de andere pruim ook in partjes en leg deze op de bovenste beslag. Bak ong 30-35 min in de oven van 175 graden. Laat de cake afkoelen.

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Chocolade blauwe bessen cake

Dit is een recept zonder gluten en koolhydraatarm.

cake blauwe bessen cake
Ingrediënten
Instructies
  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Indien donkere chocolade in blok : voeg de donkere chocolade in grove stukken toe aan de mengbeker 7 sec/snelheid 7, bij chocoladecallets is dit niet nodig. Haal uit zet opzij
  • - Zonder de mengbeker te reinigen voeg 4 eieren, 50 gr suiker of alternatieve suiker , 400 gr mascarpone toe 10 sec/snelheid 7
  • - Voeg vervolgens 80 gr kokosbloem toe 7sec/snelheid 7
  • - Schraap naar beneden voeg de chocolade toe + de 120 gr blauwe bessen 5 sec/linksomdraai/ snelheid 1,5
  • - Vet een cake vorm in en giet het mengsel erin zet in oven voor ongeveer 45 - 60 min, contoleer met een satestokje dat deze niet meer vochtig is als je erin prikt
  • - Laat even afkoelen in vorm
  • - Haal de cake uit de vorm

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Gerelateerde post