Broodbeleg in de Thermomix

Thermomix broodbeleg gemaakt i nde Thermomix

Vaak kopen we kant en klaar ons broodbeleg maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om deze zelf te maken.
We delen alvast onze favoriete smeersels

Hamsalade
Kipcurry salade
Vegetarische martino
Wortelhummus
Eiersalade

Heb je liever wat meer zoetigheden op je boterham. Dan geven we je een
Speculoospasta
Chocopasta

Hamsalade

hamsalade / vleesslade gemaakt in de Thermomix
Ingrediënten
Instructies
  • - Maak eerst het hardgekookte eitje:
    Voor TM5: Doe 400 gr warm water in de mengbeker en plaats in het varomamandje de eitjes en plaats het varomamandje in de mengbeker. 16 minuten/varoma/snelheid 1
    Voor TM6: Doe 400 gr warm water in de mengbeker, doe de eitjes in de mengbeker en zet de eikookfunctie op
  • - Voeg de peterselie toe aan de mengbeker 3 sec/snelheid 8, schraap naar beneden
  • - Opnieuw 3 sec/snelheid 8 schraap naar beneden
  • - Voeg 140 gr ham in twee gesneden, 20 gr augurken, 20 gr zilveruitjes 3 sec/snelheid 5
  • - Voeg tenslotte 80 gr mayonaise, peper, kruidenzout toe 20 sec/linksomdraai/ snelheid 2

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Kipcurry salade

kipcurry salade gemaakt in de Thermomix
Ingrediënten
Instructies
  • - we zorgen eerst dat de kipfilet gaar is, hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:
  • 1. gaar de kipfilet sousvide 1u op 63 graden
  • 2. overschotje van een kipgerecht waarbij kipfilet mee gaar is gemaakt
  • 3. stomen met varomamandje, voeg hiervoor 300 gr warm water, 7 min/varoma/snelheid 1 voeg kipfilet in varomamandje en stoom gedurende 7-10 min naargelang grote kipfilet
  • - voeg de kipfilet in stukken toe, kruid met 2 kl curry, 1 kl kurkumma, peper, kruidenzout, sluit de mengbeker met deksel en maatbekertje pers de 1/2 citroen uit naast de mengbeker
  • - mix 3 sec/snelheid 5
  • - schraap naar beneden voeg nu de mayonaise toe 12 sec/linksomdraai/ snelheid 3
  • - proef en kruid eventueel bij, indien te droog kan je ook nog een beetje mayonaise toevoegen ( naargelang grote kipfilets)

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Veggie martino

Veggie martino gemaakt in de Thermomix
Ingrediënten
  • 1 sjalot
  • 1 bol mozzarella (netto 125gr)
  • 1 theelepel kappertjes
  • 15 gr augurken
  • 50 gr tomatenconcentraat
  • 5 gr mosterd
  • 15 gr mayonaise (je kan kiezen voor de gewone mayonaise of veganaise / vegetarische mayonaise
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 10 gr olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • Peper en (kruiden)zout
Instructies
  • Voeg 1 sjalot, 1 bol mozzarella, 1 tl kappertjes, 15 gr augurken toe aan de mengbeker 10 sec/snelheid 5
  • - Voeg vervolgens 50 gr tomatenconcentraat, 5 gr mosterd, 15 gr mayonaise, 1 tl paprikapoeder, 2 tl worcestersaus, 10 gr olijfolie, peper, kruidenzout, 1 tl citroensap 20 sec/snelheid 3

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Wortelhummus

Wortelhummus gemaakt in de Thermomix
Ingrediënten
  • 1 knoflook teentje
  • 3 wortelen (245 gr)
  • 20 gr olijfolie
  • 20 gr water
  • 65 gr tahini
  • 200 gr kikkererwten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 citroen (sap)
  • Peper en (kruiden)zout
Instructies
  • - Voeg 1 teentje knoflook toe 3 sec/snelheid 8 schraap naar beneden
  • - 3 wortelen schillen in stukjes snijden voeg toe aan de mengbeker , 5 sec/snelheid 5
  • - Schraap naar beneden voeg 20 gr water + 20 gr olijfolie toe 5 min/100 graden/snelheid 1,5
  • - Voeg de 200 gr humus toe, 1tl komijn, 65gr tahini, 1 tl paprikapoeder, peper, kruidenzout sluit het deksel met het maatbekertje en pers de ½ citroen uit, verwijder de pitjes op het deksel 20 sec/ snelheid 7
  • - Proef kruid eventueel bij

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden

Eiersalade

Eiersalade gemaakt in de Thermomix
Ingrediënten
Instructies
  • - Maak eerst het hardgekookte eitje:
    Voor TM5: Doe 400 gr warm water in de mengbeker en plaats in het varomamandje de eitjes en plaats het varomamandje de eitjes en plaats het varomamandje in de mengbeker. 16 minuten/varoma/snelheid 1
    Voor TM6: Doe 400 gr warm water in de mengbeker, doe de eitjes in de mengbeker en zet de eikookfunctie op
  • - Haal de eitjes uit de mengbeker of uit het mandje zet meteen onder koud water zodat de eieren afkoelen.
  • - Doe het water uit de mengbeker
  • - Voeg de mayonaise, mosterd, bieslook, kerriepoeder, zout en peper toe 10 seconden/snelheid 4
  • - Pel de eieren doe ze in 4 en voeg toe aan de mengbeker mix 1 seconden/linksomdraai/ snelheid 4
  • - Geniet van je vers gemaakte eiersalade op je boterham of ook lekker bij een slaatje.

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden

Opzoek naar zoetigheid voor op je boterham? Dan zijn de volgende speculoospasta en chocopasta misschien wel iets voor jouw.

Speculoospasta

Ingrediënten
    Dit recept is goed voor 1 confituurpot/bokaal te vullen.
  • 1 ei
  • 50 gr kristalsuiker of suikerklontjes
  • 35 gr koffie
  • 70 gr speculoos + 2 reepjes extra
  • 50 gr boter
  • snuifje kaneel
Instructies
  • - Doe de 2 extra speculoos reepjes in de mengbeker hak een halve seconden op turbo. Haal eruit en zet opzij. Deze gaan we op het laatste in onze speculoospasta doen als crunchy blokjes
  • - Doe de 70 gr speculoos in de mengbeker 10 seconden/snelheid 7. Nu is de speculoos volledig poeder haal uit en zet in een andere kom opzij
  • - Doe de kristalsuiker of suikerklontjes in de beker 10 seconden/snelheid 10 tot je poedersuiker hebt
  • - Plaats de vlinder en doe het ei bij de poedersuiker. 4 minuten/85 graden/snelheid 4. Na de 4 minuten moet je mooi egaal mengsel hebben
  • - Haal de vlinder eruit doe de speculoos, snuifje kaneel, de koffie en de boter erbij 8 minuten/85 graden/snelheid 4.
  • - Doe de crunchy speculoosstukjes erin 2 seconden/linksomdraai/ snelheid 5
  • - Doe over in bokaal en laat afkoelen.

Recept in pdf.


Chocopasta

Ingrediënten
    Dit recept is goed voor 1 confituurpot/bokaal te vullen.
  • 100 gr hazelnoten
  • 50 gr pure chocolade
  • 10 gr kokosbloesemsuiker
  • 5 gr honing
  • 15 gr kokosolie
Instructies
  • Deze chocopasta heeft een hazelnoot smaak wil je die wat minder hebben gebruik wat meer pure chocolade en iets minder hazelnoten.
  • - Verwarm de oven op 200 graden. Leg de hazelnoten op een bakplaat en zet voor 10 minuten in de oven. We roosteren even de hazelnoten om het bruine velletje te verwijderen.
  • - Na 10 minuten haal de hazelnoten uit de oven en beweeg ze over de schaal bij de meesten noten zal het bruine velletje er snel afgaan. Lukt dit bij enkele niet steek ze in een handdoek vouw dit toe schut en rol hiermee en de velletje zullen er af gaan.
  • - Doe de hazelnoten in de mengbeker en maal ze fijn 10 seconden/snelheid 10
  • - Haal eruit en zet opzij. Doe de chocolade en kokosolie in de mengbeker smelt 3 minuten / 50 graden/snelheid 2 (zorg dat de chocolade gesmolten is zoniet doe nog wat extra tijd of verhoog naar 55 graden, kan sterk afhankelijk zijn van cacaograad in de pure chocolade)
  • - Doe de hazelnoten erbij en 1 minuut/50 graden/snelheid 4. Mag nog wat korrelig zijn
  • - Doe de honing en kokosbloesemsuiker erbij mix 3minuten/50 graden/snelheid 4
  • - Giet over in een bokaal en laat afkoelen. Zet een nachtje in de koelkast. Haal het erna uit en zet in je voorraad kast. Als je in koelkast laat staan zal de chocopasta moeilijk smeerbaar zijn.
Share
Gerelateerde post
Blog paasbrunch

Paasbrunch

Een Paasbrunch met de familie? 3 overheerlijke Thermomix recepten waarmee jouw Paasbrunch een succes wordt.

Blog deeg in de Thermomix

alles over deeg met de Thermomix

Nu iedereen thuis is door de Corona crisis beginnen we meer en meer zelf brood te bakken.Speciaal een broodmachine kopen? Neen gewoon de Thermomix gebruiken die veel meer functies heeft dan enkel maar brood bakken. Om jullie te helpen bij het maken van brood hebben we een volledige blog opgesteld.