Valentijnsmenu in de Thermomix

Thermomix Valentijnsmenu

Het is bijna weer Valentijn, de dag van de liefde. En zoals iedereen weet gaat de liefde wel eens door de maag. Maak jij het op valentijnsdag gezellig thuis voor je geliefde?
We geven je een Valentijnsmenu mee die je zeer makkelijk in de Thermomix kan maken en waarmee je natuurlijk niet heel de avond in de keuken moet staan.
We hebben het menu natuurlijk vol afrodisiacum ingrediënten gestoken. Zodat alle zintuigen van jouw partner geprikkeld worden en het een heel gezellige avond wordt!


Aperitief

We starten al meteen met een afrodisiacum, selder. Met een Valentijns seldersoep met appel scoor je al meteen bij je partner.


Valentijnse seldersoep met appel

Ingrediënten
  • 1 ui
  • schepje ghee of klontje boter
  • 1/2 witte selder (ongeveer 250 gr)
  • 1 grote appel
  • 1 aardappel (ongeveer 200 gr)
  • blokje groentenbouillon of pasta
  • 100 gr room
  • peper, zout
Instructies
  • Voeg de ui (gepeld) en appel (geschild, zonder klokhuis) toe 5 sec / snelheid 5
  • Schraap naar beneden, voeg schepje ghee of klontje boter toe 3min / 100 graden / snelheid 1
  • Voeg de gewassen selder toe (met blaajdes) + geschilde aardappel in twee gesneden. 5 sec / snelheid 5
  • Voeg water toe tot de massa onder water staat en de goentenbouillon. 12minuten / 100 graden / snelheid 1, Mix 2 minuten/snelheid 10
  • Voeg nog wat water toe + peper en zout naar smaak, warm nog even op 3minuten / 100 graden / snelheid 2
  • Serveer de soep met een scheutje room

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Hoofdgerecht

Wat is er leuker dan zelfgemaakte pizza… Een pizza maken in de vorm van een hartje of gewoon gezellig samen de pizza’s beleggen met een glaasje wijn erbij. Love is in the air! We geven je ook een recept mee om zelf de coulis te maken.


Hartjes pizza

Ingrediënten

    Ingrediënten voor de deeg:


  • 1 zakje gedroogde gist van 7 gr (1 volle eetlepel) of 15 gr verse gist
  • 400 gr pizzameel (type frans korkant)
  • 1/2 eetl zout
  • 30 gr olijfolie
  • Ingrediënten voor de coulis:


  • 4 tomaten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlkokosbloesemsuiker of bruine suiker
  • 1 eetl paprikakruiden (zachte)
  • 1 eetl orgegano
  • 1 eetl tijm
  • 1 potje tomatenconcentraat (70gr)
  • peper, zout, olijfolie
  • Ingrediënten voor op de pizza:


  • Rolletje geitenkaas
  • 1 gele paprika
  • 1 peer
  • 1 pakjegerookte varkensreepjes
  • 1 klein blokje kaas (type parmezaan)
Instructies
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schraap naar beneden
  • Maak eerst de coulis voor op de pizza, doe een scheutje olijfolie in een overschotel, leg hierop de tomaten (in vier zonder kroontje), de twee teentjes knoflook en de rode uien (in 2 gesneden), 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of bruine suiker, 1 eetlepel paprikakruiden (zachte), 1 eetlepel orgegano, 1 eetl tijm, peper, zout en opnieuw een scheutje olijfolie over het geheel
  • Zet in oven voor 35 minuten
  • Maak ondertussen de deeg voor de pizza
  • Voeg hiervoor 220 gr lauw water toe aan de mengbeker samen met de gist 1 minuten/37 graden/ snelheid 1,5
  • WVoeg vervolgens 400gr bloem toe, 30 gr olijfolie, zout aan de ene kant, gist aan de ander kant van de mengbeker (zijn "vijanden" van elkaar...)2 mintuen/deegfunctie
  • Voeg een beetje olijfolie op uw aanrecht, smeer uit en leg hierop het deeg met een handdoek erop (zo droogt de deeg niet uit)
  • Laat de deeg gedurende 30-40 min rijzen
  • Haal ondertussen de coulis uit de oven, voeg toe aan de mengbeker samen met de tomatenconcentraat 2 minuten/snelheid 10
  • Proef en kruid eventueel nog bij
  • Rol de deeg na het rijzen uit, maak hartjes met een mes, smeer de coulis over de pizza's en beleg met de peer, paprika's, geitenkaas in schijfjes, werk af met de gerookte varkensreepjes en rasp er een beetje paremzaanse kaas over.
  • Zet de pizza's in de oven tot de deeg mooi krokant is

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Dessert

oe kan het anders dan een dessert met chocolade…. We gebruiken pure chocolade want hier zitten de zogenaamde ‘feel good chemicaliën” in. We werken het dessert af met amandelen want door de vitamine E, magnesium en vezels zorgt amandelen voor passie bij de vrouwen. Een dessert met een vleugje passie…


Brownie met hazelnoten en amandelen

Ingrediënten
  • 130 gr donkere chocolade
  • 150 gr boter
  • 300 grsuiker
  • 4 eieren
  • 150 gr (spelt) bloem
  • 15 gr cacao poeder
  • 2 snuifjes zout
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr amandelnoten
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Frambozen
Instructies
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Boter de vorm indien nodig in (bij siliconen vormen niet nodig
  • Maak de chocolade fijn in de Thermomix: 6 sec/snelheid 10
  • Voeg de boter toe in blokjes en smelt 2min/ 50graden/ snelheid 3
  • Voeg de suiker en eitjes toe en meg 15sec/ snelheid 4
  • Voeg bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout toe 20 sec/ snelheid5
  • Voeg de amandelnootjes en hazelnoten toe 10 sec/ snelheid 4
  • Voeg dit in de vorm, bak 20-25min in de oven, vanbinnen moet de borwnies nog een beetje vochtig zijn, test met een satéstokje
  • Werk af met de frambozen

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat


Als je man/vrouw hiermee niet verleid wordt, dan weet ik het ook niet meer…

Benieuwd naar meer leuke recepten ? Kijk eens bij onze vervolmakingsworkshops

Share
Gerelateerde post
Blog  mocktails in Thermomix

Mocktails

Genoeg drinken is de boodschap, met dit zonnig weertje. Drie heerlijke verfrissende fruit en groenten cocktails zonder alcohol om de dag door te komen.

Blog Vegetarisch menu

Vegetarisch menu

4 gerechtjes in de Thermomix die helemaal geen vlees nodig hebben. Lekker vegetarisch!