Duivelse gerechtjes voor het EK voetbal

Thermomix blog EK voetbal, duivelse gerechten

Geen grote supporterspleinen om de Rode Duivels aan het werk te zien. We genieten allemaal in onze bubbels van de rode duivels gekte. We geven jullie hier alvast enkele leuke ideeëtjes om te serveren tijdens de match.

Ek voetbal hapjes
Belgische taart

EK drie kleur dipsausjes met filostikjes

Duivelseh apjes, hapjes voor het EK
Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4-6 personen
Ingrediënten
  • 3 vellen filodeeg
  • 1 eetl paprikapoeder
  • 1 eigeel

  • Voor de zwarteolijven-bonen tapenade:
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr zwart ontpitte olijven
  • 100 gr zwarte bonen
  • 30 gr olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • zout

  • Voor de gele pickels dip:
  • 350 gr pickels
  • 75 gr lichte room
  • 10 gr honing
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • zout

  • voor de rode tomaten dip:
  • 10 kersttomaten
  • 100 gr zongedroogde tomaten met olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein sjalot
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 10 gr olijfolie


Instructies
  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • - Klop de eidooier los met een klopper of vork
  • - Leg de drie vellen filodeeg op elkaar en knip rechthoekjes uit ( ong 3 cm op 7 cm)
  • - Leg een vel bakpapier op een bakplaat
  • - Maak een draai beweging met de rechthoekjes, dip met de puntjes eerst in het eigeel en dan in paprikapoeder
  • - Leg ze op de bakpapier en bak gedurende 10-15 min
  • - Maak ondertussen de drie kleuren van België :

  • Voor de zwarteolijven-bonen tapenade:
  • - Voeg 1 teentje knoflook, 150 gr zwart ontpitte olijven, 100 gr zwarte bonen 3 sec/snelheid 8, schraap naar beneden
  • - Voeg 30 gr olijfolie, 1 kl komijnpoeder, peper, zout, sap van 1 limoen 30 sec/snelheid 3,5
  • - Proef en kruid eventueel bij, voeg toe aan een dippotje
  • - Reinig de mengbeker

  • gele pickels dip:
  • - Voeg 350 gr pickels, 75 gr lichte room, 10 gr honing, peper, zout, sap van 1 limoen 5 sec/snelheid 8, schraap naar beneden 30 sec/ snelheid 3.5
  • - Proef en kruid bij indien nodig, voeg toe aan een dippotje
  • - Reinig de mengbeker

  • Voor de rode tomaten dip:
  • - Voeg teentje knoflook, klein sjalot 3 sec/snelheid 8, schraap naar beneden, voeg 10 kersttomaten, 100 gr zongedroogde tomaten met olie, ½ tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, peper, zout, 10 gr olijfolie 30 sec/snelheid 5, schraap naar beneden 12 sec/snelheid 3
  • - Proef kruid bij indien nodig, voeg toe aan een dippotje
  • - Leg de filostrikjes op een plank en zet de drie potjes in volgorde van de Belgische vlag hé, leg een lepeltje bij elke dip

Je kan deze dipsausjes ook maken met andere heerlijke dipbroodjes. Neem zeker eens een kijkje bij onze brood recepten om nog andere heerlijke varianten te vinden. Brood & co

Wil je dit recept makkelijk afdrukken?
Hier kan je het recept van zwartolijven tapenade terugvinden in pdf-formaat.
Hier kan je het recept van pickels dip terugvinden in pdf-formaat.
Hier kan je het recept van rode tomatendip terugvinden in pdf-formaat.

EK taart

taart met vlag van België voor EK voetbal gemaakt in de Thermomix
Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4-5 porties
Ingrediënten
  • 150 gr room ( 40 procent)
  • 100 gr mascarpone
  • 20 gr honing
  • handvol blauwe bessen
  • ¼ verse ananas
  • 8 tal aardbeien
  • 120 gr amandelen
  • 30 gr suiker of alternatieve suiker
  • 50 gr boter
  • 1 eiwit
  • 2-3 lepels perzik confituur
  • snuifje zout
Instructies
  • - We maken eerst de heerlijke crème voor op de bodem, voeg hiervoor de vlinder toe samen met 150 gr room, stel zonder maatbekertje toe te voegen de thermomix op snelheid 3, blijf kijken door het gaatje tot je opgeklopte room hebt ( geen boter hé)
  • - Voeg 100 gr mascarpone, 20 gr honing ( laat de vlinder erin ) 5 sec/snelheid 3
  • - Haal uit en zet koud
  • - Zonder mengbeker te reinigen maar zonder vlinder; voeg 120 gr amandelen, 30 gr suiker of alternatieve suiker, 50 gr boter in blokjes, 1 eiwit, snuifje zout 8 sec/snelheid 5
  • - Schraap naar beneden 7 sec/snelheid 5
  • - Leg het mengsel in het midden op een bakpapier en leg daarop een ander bakpapier op en rol de deeg uit in rechthoekige vorm (vlagvorm), haal het bakpapier van het deeg en snij eventueel nog met een mes wat bij zodat je een mooie rechthoek hebt ( de randje iets hoger is straks gemakkelijk voor je vulling
  • - Bak de bodem gedurende 10-15 min, haal uit laat afkoelen
  • - Smeer de créme over de bodem, 1/3 van de bodem met créme leg je de blauwe bessen, de 2/3 doe je de ananas, laatste stuk aardbeien
  • - Voeg bij de confituur 2 eetlepels water, meng en werk de taart af met een borstel met dit mengsel

Wil je dit recept makkelijk afdrukken? Hier kan je het terugvinden in pdf-formaat.


Share
Gerelateerde post
Blog gezonde hoofdgerechten

Gezonde hoofdgerechten

We zijn allemaal vaak opzoek naar gezonde gerechten voor op tafel te toveren voor het gezin.

Blog deeg in de Thermomix

alles over deeg met de Thermomix

Nu iedereen thuis is door de Corona crisis beginnen we meer en meer zelf brood te bakken.Speciaal een broodmachine kopen? Neen gewoon de Thermomix gebruiken die veel meer functies heeft dan enkel maar brood bakken. Om jullie te helpen bij het maken van brood hebben we een volledige blog opgesteld.