De Thermomix: een apparaat waarmee je geld en energie kunt besparen.

geld en energie besparen met de Thermomix Thermomix

De Thermomix is een uniek en innovatief keukenapparaat met veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen van de Thermomix is dat het je kan helpen geld te besparen op je boodschappen. Daarnaast helpt de Thermomix ook nog eens minder stroom te verbruiken. Tot slot is de Thermomix ook nog eens heel makkelijk in gebruik , waardoor je tijd bespaart in de keuken. Super toch?

1. Geld besparen op je boodschappen

Brood
Brood is erg duur geworden, zelf brood maken is veel goedkoper. Een brood kan tegenwoordig tussen de 2,5 euro en 5 euro kosten, afhankelijk van het soort brood. Als je een gezin hebt, kan dat snel oplopen! Een manier om geld te besparen op brood is om het zelf te maken. In de Thermomix is dit niet moeilijk. Het enige wat we nodig hebben is bloem, gist, suiker, zout en water. Met slecht een paar simpele ingrediënten maak je heerlijk zelfgebakken brood waar je wekelijks geld mee bespaart. Hetzelfde geld voor pizza deeg of sandwiches, …

Hier een recept van Roggebrood - Hier een recept van Sandwiches

Kaas
Als het om kaas gaat, is het prijsverschil tussen het kopen van een blok kaas of geraspte kaas enorm. Met de Thermomix maak je van een blokje kaas op 10 seconden geraspte kaas. Dat betekent dat je hierop ook weer geld kunt besparen op je boodschappen.


Passata
Je eigen passata maken. Dit kan eenvoudig met een Thermomix. Koop op het juiste moment in het jaar of in promotie een grote hoeveelheid tomaten. Eenmaal je passata gemaakt hebt kan je deze bewaren in gesteriliseerde conserveerbokalen. De passata kan je zo voor 12 maanden bewaren op een donkere en koele plaats. Als je ze opent consumeer ze dan binnen 3-4 dagen. Je kan ze ook in een vacuümzak bewaren in de diepvries.

Hier een recept van Passata

Suiker
Eenvoudig poedersuiker maken van gewoon suiker? Het duurt slechts 10 seconden en je krijgt hetzelfde product als wat je in de winkel zou kopen. Bovendien is in de winkel gekochte poedersuiker vaak duurder dan gewone suiker.


Pesto en andere dips
Geef jij geld uit aan dips en spreads die je gemakkelijk thuis zou kunnen maken. Als je een Thermomix hebt, is er geen excuus om niet je eigen hummus, pesto en andere dipsauzen te maken! Je bespaart niet alleen geld, maar er zijn ook geen onnodige ingrediënten zoals suikers en bewaarmiddelen toegevoegd. Met de Thermomix hoef je alleen maar de ingrediënten toe te voegen en de machine doet het werk voor je. In slechts enkele minuten heb je een gezonde en heerlijke dip of spread die perfect is voor elke gelegenheid. Dus de volgende keer dat je in de supermarkt bent, sla je de kant-en-klare dips en spreads over.

Hier enkele recepten van Pesto's & dips

Amandelmeel
Amandelen zijn veel goekoper dan kant-en-klaar amandelmeel en ze zijn gemakkelijk zelf tot een fijn poeder te malen met de Thermomix. Voeg gewoon je amandelen toe aan de Thermomix en op 10 seconden heb je zelfgemaakte amandelmeel. Niet alleen is het malen van je eigen amandelmeel een kosteneffectieve manier om te bakken, het stelt je ook in staat om de kwaliteit van de ingrediënten die je gebruikt te controleren. Door biologische amandelen te kiezen en ze vers te malen , weet je precies wat er in je eten gaat.


Blog over Babyvoeding
Als het om babyvoeding gaat, heeft het veel voordelen om het zelf te maken. Ten eerste weet je precies wat erin zit en kun je de ingrediënten controleren (hier kan je meer over lezen in onze andere blog specifiek over babyvoeding). Je eigen babyvoeding maken is een geweldige manier om geld te besparen en ervoor te zorgen dat je kindje gezonde, voedzame maaltijden eet.

Babyvoeding

We kunnen eindeloos blijven doorgaan met ons lijstje. Maak bijvoorbeeld ook je eigen koekjes voor de kinderen, je hond of kat . Het is goedkoper dan ze kant-en-klaar te kopen, en ze zullen zo goed smaken! Ook sausjes als mayonaise, ketchup,… zijn verrassend eenvoudig om te maken met de Thermomix en zal je op lange termijn veel geld besparen.

Hier enkele recepten van Spritskoeken - Madeleines - Amandel - chocoladekoekjes
Hondenkoekjes - Kattenkoekjes

2. Energie besparen

Naast geld besparen, bespaart de Thermomix ook energie. Je Thermomix verbruikt niet veel stroom, met een normaal verbruik van slechts 500 W, bij verwarmen 1000W. Het maximale strookverbruik is dus 1500 W. Met een Thermomix kan je geld besparen op je elektriciteitskosten doordat je complete maaltijden kunt bereiden in één apparaat. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van je fornuis of oven, waardoor je flink kunt besparen op je energierekening.
Zoals je weet is de Thermomix een veelzijdige machine die veel kan, van hakken en malen tot koken en bakken. We geven je een lijstje mee met gemiddelde electriciteitsverbruik van de Thermomix tijdens verschillende standen.


Hakken 5sec/snelheid 5 0,002 kWh
Fruiten 5 min/120 graden/ roeren 0,056 kWh
Koken 12 tot 25 min /100 graden 0,242 kWh
Kneden 3 minuten 0,003 kWh
Voorreinigen Universeel 55 graden O,047 kWh
Ketel 100 graden 0,118 kWh
Fermenteren 12 uur op 85 graden 0,561 kWh

Zoals je kunt zien, is de Thermomix geen groot verbruiker. In feite is het behoorlijk efficiënt als het gaat om electriciteitsverbruik. Dus als je op zoek bent naar manieren om te besparen op je electriciteitsrekening, kan het gebruik van een Thermomix een goede optie voor je zijn.

Kortom, de Thermomix kan je veel ged besparen als je hem slim gebruikt. Wees efficënt en gebruik je Thermomix ten volle om de grootste besparingen op je budget te realiseren.
De Thermomix is een geweldige machine die zoveel dingen kan. Als je erover nadenkt om er een aan te schaffen, neem dan zeker nu contact met ons op. Het zal de manier waarop je kookt voor altijd veranderen.

Gerelateerde post
Blog thermomix stress met kerst

Stress met kerst

Kerst staat weer voor de deur dit betekendt gezelligheid, familie, cadeau's en lekker eten. Maar ook veel voorbereiding, koken, serveren en dit staat bij velen synoniem voor stress. Bekijk de tips voor een stressvrij kerstmenu.